Windows werkgroep HCC!Rijnmond

Afdrukken

Nieuws over Windows 10 Upgrade / Installatie


29 juli was de lancering van Windows 10.
Het lukt Microsoft niet om alle gebruikers gelijktijdig aan bod te laten komen voor de upgrade. Als eersten komen diegenen die met het Windows10 Insider programma hebben meegewerkt aan de beurt. Daarna volgen de gebruikers van Windows 7/8.1 Home en Pro en als laatsten de gebruikers van een Enterprise editie. Het kan dus best even duren voor dat je een melding krijgt dat de upgrade beschikbaar is.

In de tussentijd kan je al veel te weten komen over Windows 10. Op de volgende data/locaties wordt een Windows 10 introductie lezing gegeven:

1 september – Speeltuin Pascal, Pascalweg 12,  3076 JP Rotterdam. Aanvang 13.00 uur
14 september – De Vijverhof, Reigerlaan 251 , 2903 LJ Capelle aan den IJssel. Aanvang 19.30 uur
21 september – PV Steeds Sneller, Doctor Lelystraat 1, 3332 BA Zwijndrecht. Aanvang 19.30 uur 

Op de lezingen geven we uitleg over de nieuwe mogelijkheden in Windows 10, maar ook tips hoe de upgrade succesvol voor te bereiden en af te ronden.

Ben je vertrouwd met de computer en de upgrade-procedure dan kan je, na de melding van de beschikbaarheid van de upgrade, onmiddellijk aan de slag.

Voor diegenen die er meer moeite mee hebben, bestaat de mogelijkheid je aan te melden voor gratis hulp-bij-installatie*. Diverse leden hebben een training gehad waarbij allerlei scenario’s aan de orde zijn geweest en zij kunnen je assisteren met het uitvoeren van de upgrade. Er kunnen echter slechts een beperkt aantal systemen tegelijkertijd geüpgraded worden.

Omdat de hele upgrade veel tijd vergt, krijg je vooraf een checklist uitgereikt, aan de hand waarvan je thuis al diverse zaken kunt voorbereiden. De feitelijke upgrade wordt daarna uitgevoerd op afspraak. We plannen medio september te starten met de installatiehulp.

Meld je daarom voor de ontvangst van de checklist en het inplannen van de installatiehulp aan op het volgende mailadres:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Geef daarbij aan op welke locatie je de installatiehulp wilt ontvangen en een aantal data waarop dat voor jou mogelijk is. Als e.e.a. ingepland is ontvang je een bevestiging per mail.

De gratis upgrade is tot 29 juli 2016 mogelijk. Er is dus geen enkele noodzaak deze per direct uit te voeren. De installatiehulp blijft, zolang er vraag naar is,  gedurende het gehele jaar in te roepen.

* De installatiehulp is gratis voor leden van HCC. 

Niet-leden betalen € 27,50 en zijn daarmee gelijk ook lid voor 1 jaar van HCC, met alle voordelen van dien. Het lidmaatschap is na dit jaar opzegbaar.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Errors and mistakes are the necessary steps in the learning process; once they have served their purpose, they should be forgotten. (Vince Lombardi 1913-1970)