Genealogie werkgroep HCC!Zeeland

Afdrukken

Aap-man-pcDe Genealogie werkgroep van HCC!Zeeland houdt zich bezig met de Genealogie hobby (ook wel stamboomonderzoek genoemd) voor beginnende en gevorderde computergebruikers en komt elke eerste donderdagavond van de maand bijeen in wijkcentrum Open Hof te Vlissingen.

Let op: met ingang van september 2014 komt de werkgroep bijeen in het gebouw van Stichting Het Majoraat Campus de Ruyter Van Hogendorpweg 58a, 4384HA te Vlissingen !

Directe werkgroep URL: http://www.hcczeeland.nl/zee/genealogie

familiefotoGenealogie, ook wel stamboomonderzoek genoemd, is een hobby die door heel veel mensen wordt beoefend. Veelal begint men met deze hobby nadat men met de vut of gepensioneerd is. En dat is jammer, want hoe eerder er mee begonnen wordt des te groter is de kans om de familiegeschiedenis uit de eerste hand te krijgen. Ouders, grootouders en soms zelfs de overgrootouders, zij zijn het die de genealoog details over de herkomst en andere familiegegevens kunnen vertellen.

Vroeger was men aangewezen op stoffige en muffe archieven om gegevens te vinden. Tegenwoordig, dankzij de intregratie van de computer, kan op een gemakkelijke en in eerste instantie eenvoudige manier, genealogisch onderzoek worden gedaan. Immers, steeds meer Gemeentelijke- Kerkelijke- en Rijksarchieven zetten allerlei gegevens online zodat die via Internet gemakkelijk zijn te raadplegen. Dit is een van de hoofdredenen dat Genealogie tegenwoordig een warme belangstelling mag genieten. En dat is ook de reden dat hcc!zeeland dit jaar begonnen is met een werkgroep genealogie.

Mochten de foto's op deze pagina uw interesse hebben gewekt, u bent elke eerste donderdagavond van de maand van harte welkom in wijkcentrum Open Hof te Vlissingen. Enthousiaste hobbygenealogen maken u graag wegwijs en helpen met het opzetten van uw eerste stamboom.

Geïnteresseerd? Kom gerust eens vrijblijvend kijken in in wijkcentrum Open Hof te Vlissingen. Iedere eerste donderdagavond van de maand, behalve in de maanden juli en  augustus.

HCC!Zeeland genealogie werkgroepHCC!Zeeland genealogie werkgroep

 

HCC!Zeeland genealogie werkgroepMenu Genealogie werkgroep HCC!Zeeland:

Nieuwsgierig geworden? Kom vrijblijvend eens een kijkje nemen! Schroom niet om allerlei vragen op ons af te vuren want binnen onze groep zijn zowel Genealogie beginners als ervarenGenealogie werkgroep leden van HCC!Zeeland die u graag in hun kennis laten delen.

Deze werkgroep wordt geleid door Han Bleijenberg en Paul Lockefeir.
Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Als de angst oprukt, trekt de logica zich terug.