AutoRuns for Windows

Afdrukken

AutoRuns is ideaal gereedschap voor de gevorderde Windows gebruiker. Met het programma krijgt u een overzicht van alle onderdelen die samen met Windows of een applicatie als IE opstarten. Ideaal om handmatig malware of ongewenste opstartprogramma's te verwijderen. Een waarschuwing is wel op z'n plaats: knoeien met opstartwaarden kan uw Windows om zeep helpen. Als u niet weet wat u doet, blijf dan weg van dit programma.

Autoruns

Via eenvoudig aan- of uitvinken zullen de processen na een herstart niet langer opstarten. Voor de duidelijkheid kunt u met tabbladen het blikveld wat vernauwen tot een bepaalde subgroep, zoals drivers of log-on-programma's. Waar mogelijk zal Autoruns een beschrijving geven van het onderdeel (al is dat veelal erg beknopt). Een van de interessantste processen om uit te schakelen - als u niet graag hebt dat Messenger automatisch opstart met IE - is de koppeling tussen die twee.

AutoRuns kan ook handig zijn wanneer de computer door ongenode gasten als Trojaanse paarden of browserkapers is bezocht. Dergelijke software laat zich vaak moeilijk verwijderen als deze nog actief is en verbergt zich diep in het Windows Register. AutoRuns kan helpen voorkomen dat de software de volgende keer mee opstart. Wie meer informatie wil, kan dit Engelstalig artikel met meer uitleg over AutoRuns raadplegen.

Deze download zit verpakt in een zipbestand. Om AutoRuns te gebruiken, moet u de inhoud kopiëren naar een folder. U zult daar twee versies zien: autoruns.exe en autorunsc.exe. Het eerste geeft u een grafische interface, het tweede is enkel een aanrader van DOS-vensterfanaten.

Voor nog méér informatie van Microsoft en download van Autoruns.exe en Autorunsc.exe zie Autoruns for Windows v11.3.

Wij willen nogmaals benadrukken dat er omzichtig moet worden omgesprongen met autoruns en autorunsc.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Why are cigarettes sold in gas stations when smoking is prohibited there?