Afdrukken

Desert Operations review

Geschreven door psychodad op 08 maart 2011.

Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

Desert operations logoWel MMO maar zeker geen RPG

Tegenwoordig krijgen alle spellen die je met potentieel duizenden mensen teglijk met elkaar online kunt spelen het predikaar MMORPR. RPG staat echter voor Role Playing GameDesert Operations is absoluut MMO maar zeker geen RPG. Desert Operations is een Browser-based strategy spel waar je vecht als heerser van een klein landje tegen duizenden andere spelers. Als is het handig om niet iedereen tot je vijand te maken. Een gezamenlijke Guild heet hier een Bondgenootschap maar dat ligt waarschijnlijk aan de slechte vertaling en het feit dat het hier om allemaal Nederlanders gaat. Diplomatie is wel een puntje van aandacht al betekent het niet dat Bondgenootschappen die aan elkaar gelieerd zijn elkaar ook daadwerkelijk komen helpen.

Je kunt je gebouwtjes (je bron van inkomsten) zelf bouwen maar ook van een ander jatten door hem aan te vallen en te winnen. Verlies je de slag kost het jou zelf gebouwen. Zo zijn er dus spelers die alles inzetten op defensie en achteroverleunen tot ze worden aangevallen. (heel laf, was ik daar maar opgekomen)

Er zijn vier type units: Grondtroepen (voetsoldaten en gepantserde voertuigen), luchteenheden, schepen en defensieve eenheden. De eerste 3 kosten naast aanschaf ook credits in onderhoud bij elke tik (om de 10 minuten) maar defensieve units zijn onderhoudsvrij

Uiteraard is het doel zoveel mogelijk puntjes te halen qua gebouwen en qua gevecht score. Van de mensen die nu in de Bondgenootschap HCC_CaNNoNFoDDeR zitten staan er 3 in de top 100 van de gevecht scores.

Desert Operations is in principe gratis. Je kunt natuurlijk ook voor een premium (lees betaald) account gaan maar eerlijk gezegd voegt dat, zeker in het begin van de game, weinig functionaliteit toe en is het daarom op de keeper beschouwd veel duurder dan andere games van dit type. Volgens mij zij er ook weinig mensen die hier gebruik van maken

Een leuke game voor mensen die veel onderweg zijn of met veel korte momentjes voor zichzelf.

Meld je hier aan als het je wat lijkt: http://game.desert-operations.nl/?recruiter=3116&;world=d29ybGQy

Desert operations

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Companies that develop five-year plans for the Internet are "blowing it" because life on the World Wide Web does not move in annual increments.