HCC investeert in nieuwe server hardware

Afdrukken
PDF

HCC!Hobbynet rekencentrumHCC investeert in nieuwe server hardware t.b.v. web- & database servers voor HCC!Hobbynet, onze eigen Internet Service Provider (ISP). Hiermee zal o.a. de nieuwe www.hcc.nl website gehost gaan worden, naast de vele HCC regio en interessegroepen websites.

Zaterdag 10 september korte website verstoringen

Zaterdag 10 september zullen de hobyisten van HCC!Hobbynet hiertoe de nieuwe servers in de 19" racks in ons rekencentrum van BIT te Ede plaatsen en configureren. Hierna wordt gefaseerd in de komende periode alle data overgezet naar het nieuwe platform en zullen alle huidige website verhuisd worden. Gedurende deze hardware installatie zal de huidige hardware waarschijnlijk een of meerdere keren uitgeschakeld moeten worden voor een periode van naar schatting maximaal een uur per keer, waardoor diverse website NIET bereikbaar zijn. HCC!Hobbynet zal proberen het aantal verstoringen tot een minimum te beperken. Ze streven er naar, deze hardware actie aan het eind van de middag afgerond te hebben.

Een gehele foto rapportage van onze hosting omgeving in het rekencentrum van BIT in Ede is hier gepubliceerd in de Mediatheek van deze website.

Details

We maken wederom gebruik van HP 19"-rack server hardware met een 3Yx365x7x24 4-uur response service contract. Globaal bestaat de server farm uit:

  • 2x HP DL380R07 t.b.v. de VMware ESXi 5.0 servers (redundante/fail-over/fail-over) met 96GB RAM
  • 2x HP DL180R06 t.b.v. Data Storage (redundante/fail-over/load-balanced)
Dit alles zal net zoals de rest voorzien worden van VMware ESXi 5.0 en o.a. Ubuntu Linux. Uitgangspunt is 2 (web)servers en 2 zogenaamde filers. De webservers hebben geen eigen disks maar betrekken al hun data van de filers en zijn daardoor zelf veel zuiniger met energie geworden. De filers zijn voorzien van uiterst betrouwbare disks in een fouttolerantie configuratie (RAID-20 = 2x RAID-10). Beide filers zijn tevens kopieën van elkaar. De www.hcc.nl website wordt dubbel uitgevoerd, beide webservers hebben de volledige site. Hierdoor kan onderhoud plaatsvinden aan één server terwijl de website in de lucht blijft.

Sponsor

Sponsor van de Load Balancing software is:
Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Het vervelende van nadenken is dat je zo vaak bij paradoxen uitkomt.