Providers moeten persoonlijke hotspot toestaan (tethering)

Afdrukken

Smartphone hotspotEr zijn telecomproviders die consumenten verbieden om hun mobiele internet op hun smartphone te koppelen aan hun tablet of laptop (tethering). Dat is niet meer van deze tijd!

Dat vindt ook het Vara programma Kassa. In een uitzending van Kassa kwam dit onderwerp ruimschoots aan de orde. Als je internet via je mobieltje, maak je gebruik van een databundel. Hiervoor betaal je maandelijks een vast bedrag. Het is heel simpel om je tablet of laptop te koppelen aan je smartphone en zo te internetten via het mobiele 3G netwerk. Dit heet tethering. Je gebruikt je mobieltje als router.

Het is te gek voor woorden dat een provider bepaalt op welke wijze jij je ingekochte databundel mag gebruiken. Toch staan veel telecomproviders tethering niet toe of communiceren niet duidelijk dat het wél mag! Een van de redenen die ze aangeven waarom zij deze optie blokkeren is overbelasting van het netwerk.

Kassa en fair use policy

Kassa heeft van de grootste telecomproviders de fair use policy en de algemene voorwaarden doorgelezen en per bedrijf samengevat.

Klik op deze link voor het complete artikel van Kassa en de samenvatting van het onderzoek van Kassa over de fair use policy en algemene voorwaarden.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Als je faalt, ben je misschien teleurgesteld, maar je bent gedoemd als je het niet probeert. (Beverly Sills, geb. 1929 manager)