Videochatten op Facebook via Skype

Afdrukken

skype-facebookFacebook maakt videochatten via Skype op hun website mogelijk. De grootste sociale netwerksite ter wereld wil daarmee hun koppositie vergroten.

Er was nog sprake van dat Facebook het bedrijf Skype zou gaan overnemen maar dat is uiteindelijk Microsoft geworden. Facebook is nu wel een samenwerkingsverband aangegaan met Skype om videochatten mogelijk te maken. Vorige week liet Mark Zuckerberg al doorschemeren dat er iets belangrijks aan zat te komen. Hoewel men had verwacht dat het de Facebook iPad-applicatie zou zijn bleek dit gisteravond toch niet het geval te zijn. De belangrijke veranderingen die bekend werden gemaakt waren: Videobellen met Skype, chatten in groepen en een aangepaste chatpagina.

Videobellen kan vooralsnog alleen tussen twee personen. Via met meerdere personen contact wil onderhouden is aangwezen op het chatten in groepen. Hiertoe is ook de Facebook chatfunctie aangepast zodat het makkelijker is om te chatten met andere leden. Wanneer de veranderingen precies worden doorgevoerd, is nog niet bekend.

Facebook heeft momenteel 750 miljoen gebruikers, meer dan de helft is ouder dan 35 en 56% is vrouw.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

De enige limiet aan de realisatie van de toekomst is ons twijfelen van vandaag.