Leveranciersbeoordeling door VendorRator.nl

Afdrukken

VendorRatorRecent is de business to business (b2b) beoordelingssite VendorRator.nl online gegaan. Deze nieuwe website moet bedrijven de mogelijkheid geven hun leveranciers te beoordelen en nieuwe leveranciers te vinden en te benchmarken.

VendorRator is een initiatief van VendorLink, een specialist op het gebied van spend- en vendormanagement. “Het is een eenvoudige manier om organisaties kennis te laten maken met vendorrating en als bonus een leuke tool voor het maken van een long list”, aldus Maarten de Ru, technisch directeur van VendorLink en mede initiatiefnemer van VendorRator. “We pretenderen hiermee geen Gartner of Forrester te zijn, maar we denken wel dat de onafhankelijke user generated content een mooie indicatie geeft van het inkoperssentiment in Nederland.”

Bezoekers kunnen hun leveranciers beoordelen op zes onderdelen;

  • risico,
  • commerciële aspecten,
  • duurzaamheid,
  • kwaliteit,
  • logistiek,
  • technologie en
  • innovatie.

Om de kwaliteit van de ratings hoog te houden, wordt deelnemers gevraagd om zich aan te melden met een LinkedIn-account. Zo kan worden geverifieerd of deze personen daadwerkelijk werkzaam zijn bij de organisatie die ze noemen en of ze ook werkzaam zijn in de door hen genoemde functie. Geverifieerde stemmen tellen dan ook zwaarder dan niet-geverifieerde stemmen.

VendorRator is onderdeel van een uitgebreide contentmarketing-strategie voor VendorLink, een softwareoplossing voor het monitoren en beoordelen van leveranciers”, aldus Gertjan van Hardeveld, marketingmanager “De doelgroep, functies die zakelijke inkopen, krijgt gratis content die hen helpt om hun werk net een beetje makkelijker te maken. Met dit platform, voor inkopers door inkopers, willen we graag goodwill kweken en een community opbouwen.”

Alle informatie is vrij toegankelijk en te delen. De website is geïntegreerd met Twitter en LinkedIn. In de toekomst zullen meerdere webservices worden gekoppeld waaronder financiële gegevens, credit ratings, beslissingsmakers die tekenbevoegd zijn en verdere integratie met LinkedIn.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

De grootste fout die een baas kan maken, is niet te zeggen: 'Goed gedaan'. (John Ashcroft, geb. 1948, oud-voorzitter Coloroll)