Medion gekocht door Lenovo

Afdrukken

MedionDe Chinese computerfabrikant Lenovo neemt de Duitse onderneming Medion AG over, zo zijn beide bedrijven overeengekomen. Lenovo hoopt met Medion onder de gelederen zijn positie op de Europese consumentenmarkt te verstevigen.

Lenovo krijgt door de overname vooral voet aan de grond in Duitsland, waar Medion een aanzienlijk marktaandeel heeft. Ook in Nederland timmert het bedrijf, dat onder andere desktops, laptops en tablets maakt, al een tijd aan de weg. In Duitsland verdubbelt Lenovo zijn marktaandeel tot 14 procent, terwijl in West-Europa een marktaandeel van 7,5 procent gerealiseerd zou worden door de overname. Met dit laatste zou Lenovo de op twee na grootste computerfabrikant in Europa zijn.

Lenovo zal als onderdeel van de geplande overname een bod doen van 13 euro per aandeel op de uitstaande aandelen van Medion. Dit is 29 procent meer dan het gemiddelde over de afgelopen maand. Afgaande op het aantal van 48,4 miljoen uitstaande aandelen bedraagt de waarde van Medion 629,4 miljoen euro.

lenovoMedion-oprichter en directeur Gerd Brachman zal zijn aandelen niet publiek verhandelen, maar verkoopt zijn belang van 40 procent in het bedrijf direct aan Lenovo. De overname gaat alleen door als minstens 15 procent van de uitstaande aandelen aan Lenovo wordt verkocht. Het bedrijf zou dan 55 procent van de aandelen in handen hebben. Brachman blijft grootaandeelhouder met 20 procent van de aandelen.

"De overname laat opnieuw zien dat Lenovo zijn langetermijnstrategie gaat realiseren. Het vult onze pc-verkoop aan en opent nieuwe mogelijkheden", vertelde Yang Yuanqing, de ceo van Lenovo. "Deze overeenkomst versterkt Medions concurrentiepositie terwijl we onze stabiele, flexibele en bestaande bedrijfsstructuur in Essen behouden", aldus Brachmann. De overname moet nog goedgekeurd worden door mededingingsinstanties en kan dan in het derde kwartaal van dit jaar afgerond worden, verwachten de partijen.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Als je fouten hebt gemaakt..., is er altijd een nieuwe kans voor je. Je kunt op elk moment opnieuw beginnen, want wat we 'falen' noemen, is niet het vallen, maar het blijven liggen. (Mary Pickford 1893-1979 actrice)