De Commodore 64 is er weer !

Afdrukken

Commodore 64c64readyWie heeft er vroeger geen spelletjes gespeeld op een Commodore 64, waarschijnlijk de meest populaire computer aller tijden? Als u heimwee hebt naar de spelletjes uit die tijd en weer graag een Commodore 64 wilt hebben, dan kunt u nu terecht bij het Amerikaanse bedrijf Commodore USA. Deze firma biedt een kloon aan van de Commodore 64, die er inderdaad precies zo uit ziet als het origineel. Aan de voorkant tenminste, bij het bekijken van de achterzijde blijken hier toch wel een aantal moderne connectoren te zitten die weer meer doen denken aan een gewone PC.

In het inwendige van de nieuwe Commodore 64 bevindt zich dan ook een modern mini-ITX PC-moederbord met een Dual Core 525 Atom processor en een Nvidia Ion2 graphics-chipset. Aan de linker zijkant zit een DVD R/W-drive, terwijl de rechtrkant een multiformaat flash-kaart-lezer en een USB-aansluiting bevat. Zoals al opgemerkt bevat de achterzijde een aantal hypermoderne connectors voor het aansluiten van een monitor (VGA/DVI/HDMI, tot 1080P), een muis en een extern toetsenbord, de nodige audio-aansluitingen en extra USB-connectoren. Er is (natuurlijk) een netwerkaansluiting en WiFi is ook al ingebouwd.

Met behulp van een boot-menu kan men bij het opstarten kiezen of men originele spelletjes uit de Commodore-64-tijd wil spelen via de ingebouwde C64-emulator, of dat men het systeem als 'gewone' PC wil gebruiken met Windows 7 met 2 of 4GB geheugen.

Het is sinds vandaag (5 april 2011) mogelijk om de nieuwe Commodore 64 rechtstreeks via de website van Commodore USA te kopen, zie http://www.commodoreusa.net/

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Een manager is waard wat overeind blijft na zijn vertrek. (Ton Soons)