Introductie HCC!Nederland

Afdrukken

hccHCC is dé vereniging voor computergebruikers in Nederland en telt ca.60.000 leden. Hiermee is HCC de grootste computervereniging ter wereld.

In 1977 werd dé computervereniging van Nederland opgericht door een klein aantal enthousiaste computergebruikers om elkaar te ondersteunen bij het ontwerpen en programmeren van computers. Al snel had zich een aantal fanatieke computerhobbyisten verzameld en op 27 april 1977 werd de vereniging hcc, de Hobby Computer Club, een feit.

In de loop der jaren vond er een verschuiving plaats in de activiteiten van de vereniging: hielden de leden zich in de eerste jaren vooral bezig met de technische kant (het ontwerpen en bouwen van computers), langzamerhand kreeg men steeds meer oog voor de vele toepassingen.

Eind jaren negentig werd de vereniging bovendien uitgebreid met een hele nieuwe generatie computergebruikers, die zich vooral aangetrokken voelde tot alles wat met internet te maken heeft.

Waarom moet u lid worden van HCC?

  • HCC biedt ondersteuning bij computerproblemen
  • HCC deelt nuttige kennis en adviezen
  • HCC biedt internettoegang, een persoonlijk emailadres en een eigen homepage
  • HCC behartigt uw belangen
  • HCC biedt zeer aantrekkelijke kortingen
  • HCC levert diverse online diensten

Ue kunt ook kiezen voor een lidmaatschap van HCC in combinatie met een abonnement (met fikse kortingen !) op computer gerelateerde tijdschriften van de uitgevers: HUB en F&L.

Lid worden van HCC is dus handig, leerzaam en erg voordelig. Klik hier voor méér informatie.

HCCnet
HCCnet is de virtual community van HCC op internet. Via HCCnet krijgen HCCleden toegang tot het internet. Hiertoe heeft HCCnet verschillende abonnementsvormen. HCCnet is lid van de NLIP, de Vereniging van Nederlandse Internet Providers.

NederlandRegio's
Ieder nieuw lid wordt automatisch ingedeeld bij een van de 26 regio's (zo bestrijkt HCC!Noord-Limburg bijvoorbeeld postcode regio 5800 t/m 5999). Deze regio's bieden algemene (technische) informatie en houden regelmatig bijeenkomsten in de regio. Hierdoor is het mogelijk andere leden te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen. De regio's organiseren eveneens cursussen en hebben vaak een uitleen van software en hardware en een leeshoek met computertijdschriften en -boeken.

Interessegroepen
HCC kent ook interessegroepen (voorheen: 'gebruikersgroepen' genoemd) en platformen, die zich richten op een gemeenschappelijke interesse, bijvoorbeeld een bepaald type computer of een specifieke toepassing. Zij organiseren landelijke bijeenkomsten waar de leden terecht kunnen met hun specifieke vragen.
Meer informatie over HCC Nederland treft u hier aan.


Telefoonnummer Ledenadministratie HCC is gewijzigd!
In de tijd dat de Ledenadministratie was ondergebracht bij HCC!service konden leden HCC!service bellen voor € 0,20 per minuut. Bij de start van de nieuwe ledenadministratie is een gewoon telefoonnummer in gebruik genomen, waardoor de lengte van de telefoongesprekken met de Ledenadministratie aanzienlijk is toegenomen. Daarom is HCC genoodzaakt een tarief in te voeren voor het bellen van de Ledenadministratie, net zoals destijds bij HCC!service. Daarnaast zal het e-mail adres van de Ledenadministratie komen te vervallen; in plaats daarvan worden de webformulieren gebruikt die al een aantal weken operationeel zijn.

Vanaf maandag 19 juli 2010 is de Ledenadministratie van HCC te bereiken op het telefoonnummer: 0900 5626333 (€ 0,20/min). Wij adviseren om vragen zoveel mogelijk te stellen via het contactformulier. Het e-mailadres van de Ledenadministratie is vanaf 19 juli 2010 vervallen.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

The best advice on the subject of concentration is: Wherever you are, be there. When you work, work. When you play, play. Don't mix the two