Blu-Ray & Windows 7 en 8

Afdrukken

Blu-ray LogoOoit afgevraagd waarom WEL het afspelen van CD's en DVD's door Windows ondersteund wordt, maar (nog) steeds niet Blu-Ray disc's....?

De reden is dat er licentiegeld betaald moet worden voor een Blu-ray player en behoorlijk veel: ca. 20 dollar. En aangezien maar 1 á 2% van de windows gebruikers gebruik zouden maken van die Blu-Ray afspeelmogelijkheid, zou de kostprijs van Windows onnodig (te) hoog worden. De support die er in Windows 7 en Windows 8 WEL in zit, is dat Blu-Ray disc's gewoon gelezen en geschreven kunnen worden, maar voor de afspeelmogelijkheden van beelden en geluid zijn we aangewezen op externe players zoals PowerDVD, ed.

In de aanloop naar de nieuwe Windows 8: wellicht dat er vanaf Microsoft een apart versie uitkomt die WEL Blu-Ray afspelen ondersteund, wellicht ook meteen voorzien van Media Center en Media Server ? Wie weet worden ze nog wakker op tijd.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Het beste stuk huisraad is een goed wijf. (Jacob Cats; 1577-1660; dichter en raadpensionaris van Holland en Westfriesland)