SP1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 geïntroduceerd

Afdrukken

Win7-WinSvr2K8R2-SP1Service Pack 1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 is door Microsoft op 22 februari uitgebracht. Vanaf 16 februari konden MSDN- en TechNet-gebruikers de rtm-release van het pakket al downloaden.

Microsoft bracht de release candidate van SP1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 al eind oktober vorig jaar uit. Zoals bekend zal de bundeling updates weinig nieuwe features toevoegen en vooral bestaan uit bug-fixes en beveiligingsupdates die Microsoft al eerder via Windows Update heeft verspreid. Wie reeds een bètaversie van Service Pack 1 geïnstalleerd heeft, moet wel even opletten. Het is namelijk niet mogelijk om de definitieve versie van SP1 te installeren zonder eerst de bèta of release candidate versie te verwijderen.

Voordat u SP1 installeert, doet u er goed aan een backup te draaien, eventueel meer schijfruimte te creëren door het opruimen van oude bestanden en – als u SP1 op een laptop installeert – ervoor te zorgen dat de stekker in het stopcontact zit. Het zou namelijk jammer zijn als u tijdens de installatie ineens met een lege accu zit...

Nieuw:

SP1 zal Remote FX toevoegen, dat in combinatie met Windows Server 2008 R2 de mogelijkheid biedt om remote desktop-werkomgevingen in 3D te gebruiken, doordat het besturingssysteem gebruik kan maken van de gpu (graphical processing unit, de cpu van de grafische kaart). Verder krijgt het Server-OS Dynamic Memory, dat een aantal mogelijkheden biedt om het geheugengebruik voor virtualisatietoepassingen te regelen.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Het verstand zegt: "Eerst zien, dan geloven". Het gevoel zegt: "Ik geloof en zal zien".