Windows-8 zal naast x86 OOK werken met ARM cpu's

Afdrukken

Windows 8Belangrijkste wapenfeiten van Microsoft in de openingsspeech op de CES, gehouden door Steve Ballmer op 5 januari 2011, zijn een nieuwe compactere versie van Microsoft Surface en de aankondiging dat Windows 8 ook op ARM-chips gebaseerde apparaten zal ondersteunen en dus ook tablets.

Microsoft verheft het komende Windows 8 daarmee tot de hoop voor de toekomstige tablets. Over Windows 7 op tablets worden door Ballmer weinig woorden vuilgemaakt, terwijl er op de CES toch de nodige Windows 7-tablets te zien zijn. Over wanneer we Windows 8 kunnen verwachten, deed hij geen enkele mededeling.

Wel is hij enthousiast over het succes en de verkoopcijfers van de Kinect gamecontroller voor de Xbox360. Van de Xbox zijn er nu zo'n 50 miljoen verkocht, waarvan er 30 miljoen gebruik maken van het Xbox Live gaming netwerk. In het voorjaar komt de videodienst Hulu Plus beschikbaar op de Xbox. Ook de Netflix video-app zal bediening via de Kinect krijgen.

Het geavanceerde speeltje Microsoft Surface is gemoderniseerd en is nu nog maar 20 cm dik. Dit apparaat is echter nauwelijks een consumentenproduct. Veel enthousiasme is er ook over Windows Phone 7. Ballmer roemt de nieuwe gebruikersinterface en komst van de update met o.a. copy en paste functionaliteit.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Verhoogde welstand en meer vrijetijd zijn twee zaken die de mens geciviliseerd maken