Windows 8 en Windows Server 2012 zijn GEREED !

Afdrukken

Windows 8Microsoft heeft zojuist laten weten dat de opvolger van Windows 7, Windows 8 af is en de RTM-mijlpaal heeft bereikt. De RTM-versie is de uiteindelijke versie van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en de versie die straks op 26 oktober in de winkel ligt.

In het zogenaamde Volume Licensing Center stonden de sleutels van de RTM-versie van Windows 8 al langer online. Nu kondigt Microsoft aan dat Windows 8 af is. De uiteindelijke build heeft toch het nummer 9200 gekregen, omdat Microsoft problemen had met versienummer 8888. Vanwege speciale vereisten was het eerstvolgende beschikbare buildnummer 9200.

Het complete buildnummer is 9200.16384.win8_rtm.120725-1247. Vanaf 15 augustus kunnen TechNet-klanten de versie downloaden, een dag later volgen Microsoft Software Assurance-klanten. De Windows Store zal dus vanaf 15 augustus voor iedereen zijn deuren openen.

Eerder waren er al previews van Windows 8. Aan het einde van 2011 speciaal voor developers, in de lente van 2012 speciaal voor klanten en in juni kwam de release preview die erg veel zou moeten lijken op de uiteindelijke versie van het OS. Echter, Microsoft besloot in de tussentijd toch nog even snel een nieuw thema te introduceren waardoor deze nieuwe RTM-versie toch nog behoorlijk verschilt van de releasepreview.

Windows 8 voor desktop en notebook-ultrabook, Windows RT voor ARM-tablet

In Windows 8 staat touch centraal in de vorm van de Metro-omgeving. Windows 8 is dan ook speciaal bedoeld voor tablets, maar werkt ook gewoon goed op desktops. Speciaal voor die desktops zonder touch heeft Microsoft dan ook gelet op de muis- en toetsenbordgebaren, zodat ook daar de Metro-interface goed mee is te bedienen.

De uiteindelijke versie van Windows 8 ligt op 26 oktober in de winkel. De onlineversie van het OS waarmee geüpgraded kan worden vanaf Windows XP, Windows Vista of Windows 7 en waarmee een schone installatie uitgevoerd kan worden, gaat 40 dollar kosten. Hoeveel de zogenaamde Windows 8 Pro System Builder-kit gaat kosten, waarvoor geen eerdere Windows-licentie is vereist en die wel in de winkel zal worden verkocht, is nog onduidelijk.

Windows Server 2012 voor server

In september is het zover… Dan is de wereldwijde lancering van Windows Server 2012. Nieuwsgierig naar de allernieuwste mogelijkheden van de volgende generatie Windows Server? U bent niet de enige: de release candidate van Windows Server 2012 is inmiddels al 500.000 keer gedownload. Probeer nu ook Windows Server 2012 RC gratis uit.

Het laatste nieuws over Windows Server 2012 vindt u op het TechNet Windows Server Blog. In deze nieuwsbrief hebben we al een selectie gemaakt van recente artikelen over Windows Server, onder meer over Hyper-V 3.0, Windows Azure en de Windows Server Competentie.

Veel plezier met uw ontdekkingsreis door Windows 8, RT en Server 2012 !
Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

In a world without fences or walls you don't need gates or windows