'Windows Server 8' wordt Windows Server 2012

Afdrukken

Windows Server 2012Tijdens de Microsoft Management Summit (MMS) in Las Vegas maakte Microsoft officieel de naam bekend van de volgende versie van Windows Server. Wat voorheen ook wel Windows Server 8 werd genoemd, gaat 'Windows Server 2012' heten en verschijnt nog dit jaar.

Microsoft benadrukte de vele nieuwe en verbeterde functies in dit product en demonstreerde er een paar, zoals storage pooling en de nieuwe mogelijkheden van Hyper-V. Die laatste moet ook in staat zijn om zware lasten te draaien, zoals een flinke SQL Server omgeving, en daarom demonstreerde Microsoft Hyper-V met 32 processors en 120 GB aan actief geheugen.

Uiteindelijk moet Windows Server 2012 in staat zijn om een TB aan geheugen per VM te ondersteunen en 64 TB aan virtuele disk. Daarnaast moeten meerdere virtuele netwerken in staat zijn om dezelfde hardware te gebruiken, zelfs met hetzelfde IP-adres.

Bij dezelfde gelegenheid besteedde Microsoft ook veel aandacht aan Microsoft System Center 2012, het product waar klanten redelijk eenvoudig een eigen 'private cloud infrastructure' moeten kunnen opzetten en dat vanaf deze week ook beschikbaar is. System Center 2012 kent twee 'console views', een voor het beheer van de infrastructuur (voor de 'service providers', zoals Microsoft zegt) en een voor de applicaties op die infrastructuur (voor de 'service customers').

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

HCC vrijwilligers zijn géén foto's, maar ontwikkelen zichzelf!