Algemene ondersteuning Windows Vista & Office 2007 door Microsoft beëindigt

Afdrukken

windows vista_sp1_pleisterMicrosoft stopt dinsdag 10 april 2012 met de volledige ondersteuning voor besturingssysteem Windows Vista en van Office 2007.   

Op de website laat Microsoft weten dat het vanaf nu 'uitgebreide ondersteuning'  biedt aan het systeem. Dat houdt in dat Microsoft alleen nog maar beveiligingsupdates en betaalde ondersteuning levert aan zowel particuliere als zakelijke versies van Vista. Er worden dus geen nieuwe ontwerpen of functies meer toegevoegd en er verschijnen ook geen Service Packs meer. Ook de algemene ondersteuning voor Office 2007 is stopgezet.

Upgraden

Hoewel Microsoft nog tot 2017 ondersteuning biedt voor Office 2003 en Vista, wil Microsoft eigenlijk dat gebruikers overstappen naar Windows 7. Productmanager Stella Chernyak schrijft dat het niet alleen belangrijk is om te  upgraden naar nieuwe versies voordat de ondersteuning beëindigd wordt, maar dat ze zich er ook bewust van moeten zijn dat door over te stappen naar Windows 7 en Office 2010, ze aanzienlijk betere prestaties zullen merken.

Tot nu toe zijn er meer dan 525 miljoen Windows 7 licenties verkocht. De volgende versie van Windows, Windows 8, wordt in oktober 2012 verwacht.

Chernyak herinnert gebruikers er ook aan, dat op 8 april 2014 de ondersteuning voor Windows XP en Office 2003 stopt.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

You don't win second place, you lose first.