Data Privacy Day 2010: anoniem surfen met Ixquick

Afdrukken
Data privacy day 201028 januari 2010 was het Data Privacy Dag 2010 - een uitgelezen datum voor de Nederlandse zoekmachine Ixquick om 'Proxy' lanceren. Deze proxy maakt het mogelijk maken om in complete privacy over het web te surfen en anoniem iedere website te bezoeken die men wil.

De Ixquick proxy is een gratis dienst die werkt via de Ixquick zoekmachine. Als gebruikers een zoekopdracht uitvoeren, vinden zij onder ieder resultaat de optie 'proxy' waarop men kan klikken. Als deze optie wordt geselecteerd, fungeert Ixquick als tussenpersoon die de pagina ophaalt en weergeeft in een apart proxy venster.

De proxy biedt complete anonimiteit, omdat de gebruiker nooit direct contact maakt met de website van een derde partij. Het IP adres van de gebruiker blijft onzichtbaar voor de website die bekeken wordt. Bovendien is het ook niet mogelijk voor deze website om cookies te plaatsen op de computer van de gebruiker.

Op de proxy dienst zijn dezelfde privacy voorwaarden van toepassing als die waardoor Ixquick al eerder bekend werd: Ixquick slaat geen IP adressen op, maakt geen gebruikersprofielen van zoekopdrachten, en houdt geen gegevens bij van het proxy gebruik.
Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Why do you need a driver's license to buy liquor when you can't drink and drive?