Tablet-opmars ook in 2012 en 2013 in Nederland

Afdrukken

TabletsPer half jaar komen er meer dan 1 miljoen tablet-gebruikers bij. Momenteel hebben 2,8 miljoen Nederlanders een tablet. Dit blijkt uit resultaten van het onderzoek Trends in Digitale Media van Intomart GfK.

Maar liefst 96% van de Nederlandse tablet-bezitters geeft aan de tablet voornamelijk binnenshuis te gebruiken. 29% neemt de tablet ook mee naar een locatie buiten het huis. Ook gebruikt men vaker de tablet, 73% gebruikt de tablet één of meer keer per dag zo blijkt uit de cijfers van GfK.

Apple-gebruiker downloadt meeste apps YouTube is de populairste app op tablets en de populairste tablet is de iPad. Gebruikers van de iPad downloaden twee keer zoveel apps als tablet-gebruikers van andere merken. Op de smartphone zien we een nog groter verschil: iPhone-gebruikers downloaden drie keer zoveel apps (gemiddeld 40 apps) als gebruikers van andere merken (gemiddeld 13 apps).

Mediaconsumptie steeds vaker via tablet Het lezen van dagbladen en tijdschriften gebeurt ook steeds vaker digitaal. 24% leest wel eens de krant op de smartphone (6% meer dan vorig jaar) en 15% op een tablet (11% meer dan vorig jaar). De papieren versie is vooral in de ochtend nog favoriet, later op de dag wordt nieuws vooral via websites en apps gelezen op smartphones en tablets. Ook tv kijken en radio luisteren gebeurt steeds vaker via de tablet.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

An error does not have to become a mistake, until you refuse to correct it.