Expertisegroep Hardware HCC!digimedia ig

Afdrukken

HCC!digimediaExpertisegroep Hardware: directe URL: www.hccdigimedia.nl/digimediaig/hardware

Het is even wennen, een nieuwe opzet van de HCC!digimedia interessegroep (ig) met daarin geïntrigeerd de HCC!muziek ig, HCC!web ig en platform foto, video en creatief.

Eén van de expertisegroepen van HCC!digimedia-ig "nieuwe stijl" is de Hardware groep, luisterend naar de naam "expertisegroep hardware".

Wat doet deze groep ? De expertisegroep houdt zich met alles met hardware (en soms ook met software, als die aan de hardware gerelateerd is) bezig, in de ruimste zin van het woord.

Videokaart AMD_7970Wat betekent dit in de praktijk ? Door de contacten die we, als expertisegroep hebben met fabrikanten van hardware, krijgen we regelmatig de beschikking over de nieuwste hardware en andere (computer gerelateerde) gadgets. Deze "stuff" krijgen we dan voor korte of langere tijd "in bruikleen om het tot op de bodem toe te testen en uit te proberen waarbij met name het dagelijkse gebruik in de praktijk een voor ons, belangrijk criterium is.

Kast towerDit testen gebeurd op verschillende manieren. Leden van de expertisegroep hardware "gebruiken" de hardware zoals ieder andere "willekeurige" consument het zou gebruiken, maar ook gaan we nog een stapje verder door het soms "onder extreme omstandigheden" te testen. Ook verzorgd de expertisegroep lezingen en demonstraties op (HCC gerelateerde) beurzen, open dagen, regio bijeenkomsten enzovoort. Al deze activiteiten doen we met eigenlijk maar één doel voor ogen, namelijk het op een onafhankelijke, onpartijdige manier, informeren en adviseren van onze HCC leden.

SSD SamsungDe toekomst: de expertisegroep hardware heeft diverse ideeën voor de (nabije) toekomst in gedachten. Zo denken we aan het uitbouwen en op pijl houden van onze contacten in de "hardware wereld" maar we denken ook aan het opzetten van een testpanel en het plaatsen van testverslagen en dergelijke op de(ze) website.

Natuurlijk, het zijn allemaal nog ideën die nog verder uitgewerkt moeten worden maar het (vernieuwde) bestuur is enthousiast en met de inzet van "onze" HCC vrijwilligers zullen we zien welke (inovatieve) ideën en activiteiten we komende jaren zullen ontplooien.

Tablet Acer-Iconia - Windows 8Al met al, de expertisegroep hardware is een belangrijke schakel voor HCC en de rest van de computerconsumenten en maakt deel uit van (een van de grootste) HCC interessegroepen, De HCC!digimedia ig.

.

.

CPU'sVoor de expertisegroep Hardware is momenteel nog geen coördinator beschikbaar, interesse ?, naam dan contact op met het bestuur van de HCC!digimedia ig.

Menu expertisegroep hardware

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Ik kan alles, maar moet het alleen nog leren.