Patrick BuysseMogen we even voorstellen…. Patrick Buysse     

Vorige maand hebben we een oude rubriek weer in eren hersteld. Mogen we even voorstellen….. waarin elke keer een kader of kernlid van de regio Zeeland in de schijnwerpers wordt gezet. Deze keer is het de beurt aan………

1) Wie is Patrick Buysse en hoe ben je bij HCC verzeild geraakt ?

Geboren in 1968 op 16 juli. Getrouwd met mijn vrouw Anja en geen kinderen. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan erin ontwerpen te maken in een 3D CAD pakket.

Tijdens mijn studies maakte ik gebruik van een tekstverwerkingspakket WP, toen nog 5.1 Er bleek hiervoor zelfs een apart tijdschrift voor te bestaan waar ik een abonnement op nam. Dit tijdschrift ging dan weer op in een ander, Clubperfect, omwille van het aantal dalende abonnementen. Om diezelfde reden ging Clubperfect op in HCC; zo ben ik dus via een achterdeur bij de HCC terechtgekomen.

2) Wat zijn jouw specifieke taken/werkzaamheden als bestuurslid bij de afdeling Zeeland ?

Momenteel ben ik een goed twee jaar actief in het bestuur. Na wat rommelige jaren, en wat taakwisselingen bestaat mijn hoofdtaak in het bestuur erin de lezingen op de verschillende locaties te coördineren. Aanvullend open ik ook de avond in Terneuzen en breng ik ook sporadisch content aan voor de nieuwsbrief. Af en toe verzorg ik ook een lezing.

3) Je interesse voor computers, hoe is die ontstaan ?

Waar moet ik beginnen? De spreekwoordelijke klik heb ik te danken aan mijn vader. Vroeg ik de jaren ’70 was er op TV een uitzending waarin men sprak over computers. Niet wetende wat dat was vroeg ik het aan mijn vader en die zei dat het toestellen waren die automatisch rekensommen maakten. Mijn interesse was gewekt. Mijn eerste computertje was een µP-sturing op mijn 15e jaar; mijn eerste homecomputertje was een Sinclair Specrum 48K (met de “gommetjes” als toetsenbord). De eerste PC die ik had was een 286 die ikzelf in elkaar had gezet.

4) Heb je, naast je vrijwilligerswerk bij HCC Zeeland, nog meer hobby’s en interesses ?

Daar ik ook voorzitter ben van hcc!Clubperfect en bovendien ledenraadslid ben; blijft er weinig tijd over. Meestal ben ik bezig met wetenschap in het algemeen. Mythbusters bijvoorbeeld is één van mijn favoriete TV-programma’s op Discovery Channel.

5) “Vroeger” was HCC echt een vereniging waar de leden actief bezig waren met solderen, technische handelingen en andere activiteiten waarbij de computer centraal stond. Tegenwoordig is een PC niets meer dan een stuk gereedschap om allerlei (creatieve) dingen mee te doen. Hoe zie jij deze veranderingen / ontwikkelingen ?

De geschiedenis herhaalt zich zegt men, en ik kan dat alleen maar onderschrijven.

De techniek komt langzaam terug, men bouwt al eens een filmset op, af en toe zie je iemand een robot in elkaar knutselen. Zelfs lego heeft zich op de techniek gestort.  http://nl.wikipedia.org/wiki/LEGO_Mindstorms

 

6) En tot slot, hoe zie je de toekomst voor zowel jezelf als HCC ?

Indien hcc zich weet te herbronnen en terug een pionierstaak op zich weet te nemen is er voor de club zeker nog een mooie toekomst weggelegd. Waar vroeger de mensen kwamen op de clubavond om hun problemen op te lossen; moet in de huidige tijden de hcc meer een inspiratiebron worden, maar ook de problemen oplossen mag zeker niet verloren gaan.

Patrick, bedankt voor dit interessante interview en je geeft het stokje door aan Rob van Weenen

 

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Niemand houdt meer van hard werken dan diegene die ervoor betaald.