Mogen we even voorstellen…. Walter Meerbeek

Deze maand iemand die al 20 jaar actief is binnen (de Zeeuwse ) HCC. Iemand die van vele markten, zowel op het technische vlak als organisatorisch, thuis is. Deze BHCC’er (de B staat voor bekende) is niemand minder dan……………….. Walter Meerbeek.

1) Wie is Walter Meerbeek en hoe ben je bij HCC verzeild geraakt ?

Ik ben Walter Meerbeek, geboren op 09 oktober 1954 te Vlissingen, getrouwd met Tine en geen kinderen. Nadat ik afgekeurd was voor mijn werk als taxichauffeur (versleten rug) zocht ik een hobby en dat zijn computers geworden. Ook kreeg ik een kans om een bedrijf (Computer Hulp Zeeland) op te zetten dat zich bezighield met de verkoop van pc’s en alles wat daar mee te maken had. Ik kwam een keer op de afdelings avond (1991) , en Erik Mulder, die toen bestuurslid was van de afdeling, vroeg of ik interesse had om ook actief iets te doen bij HCC, met name om bij de oprichtingsvergadering van de Multi-Media gg te willen zijn (Redactie: tegenwoordig is de MM i.g. opgegaan in het Platform FVC).En zo is het gekomen dat ik tot nu toe actief lid ben van HCC, van kaderlid tot ledenraadslid, webmaster en lid van allerlei commissies (waar onder ook HCC!Digital (hcc!dagen) en ( natuurlijk) lid van de stuurgroep van het platform FVC.

 

2) Wat zijn jouw specifieke taken als kernlid bij de regio Zeeland ?

Voor dat Internet echt voor iedereen beschikbaar was hadden we bij de (toen nog) afdeling Zeeland een BBS (bulletin board system). Daar was ik beheerder van

(samen met Erik) en waar leden software en ervaringen konden delen op PC gebied. Later is dit overgegaan naar de website zoals hij nu is en waarvan ik de huidige webmaster ben.

3) Je interesse voor computers, hoe is die ontstaan ?

Ik ben begonnen met de MSX (redactie: voor de jongeren onder ons, dat was een hobby computer met een universeel operating systeem het zogenoemde MSX Basic) maar later over gegaan op de PC, Dat was wel even wennen want de PC kon zoveel minder als toen op de MSX. Mijn interesses waren ( en nog steeds trouwens) Gamen en video bewerken. En omdat ik al zolang meedraai, heb de hele cyclus van 286, 386, 486, tot nu met de AMD Atlhon X4 processoren, meegemaakt.

4) Heb je, naast je vrijwilligerswerk bij HCC (Zeeland), nog meer hobby’s en interesses waar je mee bezig bent ?

Omdat ik zo actief ben voor HCC heb ik eigenlijk geen tijd voor andere hobby’s. Maar de spaarzame vrije tijd wanneer ik niet voor de computerclub bezig ben, benut ik graag, met een goed glas Whisky om thuis films te bekijken.

5)“Vroeger” was HCC echt een vereniging waar de leden actief bezig waren met solderen, technische handelingen en andere activiteiten waarbij de computer centraal stond. Tegenwoordig is een PC niets meer dan een stuk gereedschap om allerlei (creatieve) dingen mee te doen. Hoe zie jij deze veranderingen / ontwikkelingen ?

We moeten nu niet meer gaan solderen e.d maar er voor zorgen dat de gebruikers die nu de tijd hebben om met pc’s te werken zo behulpzaam mogelijk te zijn en de toepassingen op een zo groot mogelijk gebied te ondersteunen, er voorlichting over te geven en te helpen, daar waar het wenselijk is.

6) En tot slot, hoe zie je de toekomst voor zowel jezelf als HCC ?

De toekomst van HCC, ik denk dat we een club moeten zijn van beginners tot professionals om de digitale revolutie te kunnen bewerkstelligen. Voor mijzelf hoop ik dat ik nog lang mee kan doen (als actief lid) om dit te kunnen verwezenlijken.

Walter, bedankt voor dit interessante interview en je geeft het stokje door aan Gaby Erasmus

 

NIEUWSBRIEF:

Om zich aan te melden, is een eenvoudig mailtje naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voldoende. Dit adres kan ook gebruikt worden voor het aanleveren van kopij voor de nieuwsbrief. De redactie bepaalt of ingezonden kopij wel of niet of in gewijzigde vorm wordt geplaatst. Afmelden  voor deze nieuwsbrief kan door naar de volgende link te gaan en daar het email adres waarop je deze nieuwsbrief ontvangt, in te voeren: http://www.hcc.nl/eCache/DEF/39/629

Graag tot ziens op de bijeenkomsten, het bestuur en medewerkers.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

You can determine how confident people are by listening to what they DON'T say about themselves. (Brian G. Jett)