HCC!Zeeland nieuws

Vrijdag 25-april-2014

Organiseert

Hcc! Senioren afd Oost Souburg 

Een lezing over
 
Downloaden en Installeren

Aanvang 14:00 uur
Zaal is open vanaf 13:30
De bijeenkomst word gehouden in het
Wijkcentrum De Kwikstaart, Nagelenburgsingel 
2 Oost-Souburg.
De toegang is gratis voor leden van de hcc!
Niet-leden zijn van harte welkom voor een gratis kennismaking bijeenkomst.
Voor meer informatie kunt onze website raadplegen 
www.hccseniorenacademie.nl 
Share
Afbeelding1
Tablet ?Android, Apple en Windows 8


Tijdens de maand April wordt er in de Regio Zeeland een lezing gehouden over Tablets 

wanneer ???

S,Gravenpolder  6 mei.

Terneuzen  10 april.

Zierikzee 22 april.

Vlissingen 28 april.    (Let op  is een week op geschoven want 21 april is 2de paasdag) 

Share
Woensdag 26 februari is de (alweer) 118e nieuwsbrief van de regio Zeeland gelanceerd.

De highlights uit deze nieuwsbrief:

Senioren academie in Zeeland
In Januari heeft de eerste bijeenkomst van de Senioren academie plaatsgevonden in De Kwikstaart in Oost-Souburg. Dit was een succes. Meer dan 40 mensen waren aanwezig in dit activiteiten centrum. En komende vrijdag,  28 februari   om precies te zijn, is de volgende bijeenkomst.

Het thema voor deze keer is: alle ins en outs van de Tablet. (Door: Walter Meerbeek )

De bijeenkomst begint om 14:00 uur ( zaal open om 13:30 uur) en duurt tot 16:00 uur.

Locatie: activiteitencentrum De Kwikstaart Nagelenburgsingel 2 Oost-Souburg )
header-domotica2

Domotica centraal in maart bij regio Zeeland
Het eerste kwartaal van 2014 staat bij HCC in het teken van domotica. Door het hele land organiseert de vereniging presentaties waar uitleg gegeven wordt over dit onderwerp. Bovendien zijn er domotica-toepassingen gebruiksklaar aanwezig die je kunt proberen. Domotica bestaat al overal om ons heen: een slimme cv thermostaat is ook een voorbeeld van domotica. Het is een verzamelnaam voor woonhuisautomatisering. Domotica wordt steeds verder ontwikkeld. Dit kan voor iedereen een verhoogd wooncomfort betekenen. Op afstand de verwarming aan- of uitzetten, alle apparaten bedienen met één afstandsbediening in de vorm van een tablet, noem maar op.

Voor ouderen, zieken en lichamelijk beperkten betekent domotica bovendien een hogere mate van zelfstandigheid. Zij zullen met behulp van domotica mogelijk langer thuis kunnen blijven wonen. Zo betreft domotica ook ‘zorgschermvoorziening’: manieren van direct en makkelijk contact maken met de dokter, apotheek en andere helpers via een tablet.

En ook bij onze regio wordt er aandacht aan besteed.

HCC “allrounder”  Walter Meerbeek, laat in een boeiende presentatie zien wat er allemaal mogelijk is. De presentaties vinden plaats op”

 -          Dinsdag 4 maart: Het Dorpshuis, ’s Gravenpolder

-          Donderdag 13 maart, De Wingerd, Terneuzen

-          Maandag 17 maart, wijkcentrum Open Hof, Vlissingen

-          Dinsdag  25 maart, MFC, Zierikzee
Gewijzigde data bijeenkomsten werkgroepen Genealogie en Digitale Fotografie
Omdat de accommodatie waar de werkgroepen haar bijeenkomsten  houden, in maart beperkt beschikbaar is, zijn er 2 wijzigingen in de data;

De werkgroep Genealogie komt niet op donderdag 6 maart, maar op dinsdag 4 maart bijeen.  Bij de werkgroep kun je terecht voor advies, hulp en ondersteuning bij het opzetten van een (familie) stamboom, ook wel Genealogie genoemd.         

Wat gaan we bespreken?
Met Walter Meerbeek hebben we tijdens de laatste bijeenkomst het werken met Picasa 3 doorgenomen.  Picasa 3 is een programma met beperkte en eenvoudig te gebruiken functies voor het bewerken van foto’s. De kracht van het programma zit hem vooral in het archiveren. Het downloaden, categoriseren en bewaren van foto’s en andere gedigitaliseerde documenten.

Walter is bereid om later dit jaar nog eens terug te komen om vragen die over blijven te beantwoorden. Ook wil hij ons dan wat verder thuis maken in het foto bewerkingsprogramma PhotoDirector 4 dat leden van de HCC gratis ter beschikking krijgen en het programma PhotoDirector 5 dat tegen een gereduceerd tarief beschikbaar wordt gesteld.

Naast vragen over Picasa kunnen aanstaande dinsdag ook andere vragen aan de orde komen over gebruik van genealogische programma’s, de computer in het algemeen of zoeken in digitale bestanden.

Werkgroep digitale fotografie:
Deze maand ( maart)  is er géén bijeenkomst van de werkgroep Digitale Fotografie. Maar om dit te compenseren vinden er in april 2 bijeenkomsten plaats, namelijk op donderdag 10 april en donderdag 24 april.  Tijdens de bijeenkomst op de 10e zal in ieder geval de zogenoemde fotoketting worden uitgelegd en gestart.


Een fotoketting, wat is dat ?
In het kort, een fotoketting bestaat uit een aantal foto's met bijschrift, gemaakt door individuele leden van de werkgroep en waarbij de gemaakte foto op de een of andere manier moet aansluiten op de foto van de voorganger.  Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de ketting aan het eind van dit jaar tijdens een bijeenkomst van de werkgroep, gepresenteerd worden.

Zierikzee:
Nee, de fotoketting gaat niet over Zierikzee, maar wordt er wel bij betrokken. Momenteel wordt bekeken of de bezoekers van de locatie Zierikzee, waar men ook regelmatig met fotografie bezig is, kunnen en willen aanhaken bij de fotoketting om zodoende een grote(re) ketting te kunnen realiseren.


 

 
Share
Zojuist is de kalender 2014 van de regio Zeeland in de downloadsectie geplaatst.
Hierin vindt je alle data van de bijeenkomsten in 2014 die onze regio organiseert.
Let op: de werkgroep Digi-Foto is niet op 3 april maar op donderdag 10 april ! ( En ook op 24 april )
Met dank aan Dick Willebrands voor het maken en distribueren van de jaarlijkse kalender in PDF formaat.
Share
De regio Zeeland bruist weer van de activiteiten.
was er op 31 januari de start van de Senioren academie, op donderdag 6 februari kregen de deelnemers aan de werkgroep Genealogie een workshop:  FOTOBEWERKING MET PICASA3.

Nu zal je jezelf waarschijnlijk afvragen, " fotobewerking bij Genelagie ? Zijn deze twee onderwerpen dan aan elkaar gerelateerd ?
Jazeker, want bij Genealogie krijg je regelmatig te maken met oud beeldmateriaal dat opgepoetst moet worden voordat het gebruikt wordt in een stamboom.
En in deze workshop, die gegeven werd door Walter Meerbeek, van HCC!Digimedia kon men leren hoe foto's konden worden beheerd, aangepast en verwerkt moeten worden.
Voor de workshop was grote belangstelling, en er zal in de toekomst nog vaker aan fotografie in relatie tot Genealogie, aandacht worden besteed.


wege-6          
 
 wege-1   wege-2    wege-3   wege-4
Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

Menigeen die de verkeerde weg is ingeslagen, geeft de weg de schuld.