HCC!Zeeland nieuws


Zaterdag 21 november organiseert HCC Regio Zeeland een zogenoemde Windows 10 installatiedag. DSC00780

Tijdens deze dag worden HCC leden die zich hiervoor hebben aangemeld geholpen met het installeren van Windows 10 op hun laptop of desktop computer.

Eventuele leden die zich nog niet hebben aangemeld maar toch van deze service gebruik willen maken doen er goed aan om contact op te nemen met de secretaris van de regio Zeeland, Wim Sonders ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) om te kijken of er überhaupt nog plaats is.

Maar er is meer, de Zeeuwse regio van de landelijke vereniging van computergebruikers houdt op deze dag tevens een “opendeurdag” waarbij de verschillende werkgroepen acte de presente geven en de computervereniging ook probeert nieuwe leden te werven.

De deelnemende werkgroepen zijn Genealogie, zij zullen de bezoekers informeren over het opzetten van een (familie) stamboom, uitleg geven over diverse genealogische programma’s en mensen die al bezig zijn met een stamboomonderzoek maar niet verder kunnen, weer op weg helpen.

Ook de werkgroep Flight Simulator is aanwezig tijdens de opendeurdag. Heb je altijd al eens in een Boeing 747 of een Cessna sportvliegtuigje willen vliegen? Dan is het nu je kans. De FS groep, verdeeld in de “Airliners” en de GA (General Aviation) neemt je graag mee op een virtuele vlucht of informeert je over wat er allemaal nodig is om deze tak van de computerhobby te bedrijven.
23-wgfoto-1
HCC!Zeeland kent ook een werkgroep Digitale fotografie. Ook zij zijn aanwezig met onder andere een “fotostudio” waar fotoshoots ( in kerstsfeer) met een aantal modellen worden gemaakt.  Bezoekers die zelf ook eens modellen willen fotograferen krijgen desgewenst deskundig advies van een van de HCC vrijwilligers. Zij die willen kunnen ook zelf  op de foto. Uiteraard kan men zich ook laten informeren over datgene wat de werkgroep allemaal doet.

De installatiedag / opendeurdag vindt plaats in dorpshuis ‘Heer Arendshuis’, aan de Torenring 46 in ‘s Heer Arends-kerke  van 10:00 uur tot 16:00 uur. De toegang is gratis voor zowel  HCC leden ( die, in verband met de bezoekersregistratie, gevraagd worden om de lidmaatschapspas te tonen) maar ook voor NIET-Leden. Zij kunnen tijdens de dag voor een heel aantrekkelijk prijs lid worden van de grootste computervereniging van Europa met regio’s en interessegroepen verdeeld over Nederland en België.

OPROEP: om het installeren van de systemen vlot te laten verlopen zijn we nog op zoek naar enkele tecneuten. Beschik jij over voldoende kennis m.b.t. het installeren van Windows 10 en heb je zaterdag 21 november tijd om te helpen, neem dan contact op met de secretaris Wim Sonders.

06-fs-4
DSC00766

Foto's afkomstig uit archief Erik Mulder / voorgaande activiteiten HCC Zeeland

Internet of Things en Domotica. 


Bij voldoende belangstelling zal Roel Wolf een presentatie geven met het onderwerp "Internet of things en Domotica. Daarbij ligt de nadruk op het realiseren van nuttige toepassingen in en rond het huis met goedkope middelen in combinatie met open source software.

UPDATE: ( 23 november )
De installatie dag, annex opendeurdag is inmiddels voorbij. Binnenkort een foto inmpressie van dit gezellige event......
Share
Fl SimulatorZld2007HCC Regio Zeeland kent diverse werkgroepen.

Denk daarbij aan de werkgroepen Genealogie, Digitale Fotografie en de Flight Simulator.
Elders op deze website staat (niet zo heel actuele) informatie over dezxe werkgroepen.

Een van de werkgroepen, die erg actief is, is de Fligt Simulator.
Deze werkgroep heeft een "eigen" webpagina gemaakt waarop alle, veelal gedetailleerde en specifieke informatie over de Flight Simulator te vinden is.
Tot het moment dat de "gewone informatie pagina's" weer up-to-date zijn, is de webpagina van de
Flight Simulator te bereiken via DEZE link.

En wil je meer informatie over de werkgroep Flight Simulator, of een keer een bijeenkomst bijwonen, neem dan contact op met Ron Konings, coordinator van de werkgroep.
Share
HCC is druk bezig met het geven van lezingen en presentaties rond het Windows 10 gebeuren.
Hoewel het volgens Microsoft "niet of nauwelijks mis kan gaan tijdens het installeren" is het in de praktijk toch
vawindows10-logoak anders.....

De regio Zeeland overweegt om, bij voldoende belangstelling, op een nog nader te bepalen datum en locatie, een Windows 10 installatiedag te organiseren, eventueel gekoppeld aan een kleine, informatieve opendeurdag.

Verschillende kader- en kernleden van HCC  zullen die dag aanwezig zijn om de deelnemers aan de installatiedag te begeleiden en ( op technisch gebied) bij te staan met raad en daad.

Om de interesse voor de dag te peilen, kan men het formulier bij dit artikel invullen. Je interesse wordt dan genoteerd en je krijgt later, als de dag inderdaad plaats gaat vinden, nadere informatie. Let op: de eventuele installatiedag is alleen voor HCC leden ! Niet-leden die van deze service gebruik willen maken, zullen eerst (voordelig) lid moeten worden. De eventuele opendeurdag is natuurlijk wel voor iedereen toegankelijk.

UPDATE:

De inschrijving voor deelname aan de installatie dag is inmiddels gesloten.
De installatie dag wordt gehouden op zaterdag 21 december (onder voorbehoud) in het Arendshuis, 's Heer Arendskerke
Deelnemers worden binnenkort apart geinformeerd.

Overigens zijn leden en NIET-leden die niet hebben ingeschreven voor de installatie dag, ook van harte welkom.
Het ligt namelijk in de bedoeling om aam de dag een soort opendeurdag te koppelen met informatie over HCC in het algemeen en de activiteiten van de regio Zeeland in het algemeen ( Flight Simulator, Genealogie, Fotografie, de reguliere bijeenkomsten en noem maar op... )


Share
dorpshuis s-gravenpolder
Renesse 22 oktober  2015

Beste leden,

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering van HCC Regio Zeeland, die gehouden zal worden op woensdag 2 december 2015.

De ALV vindt plaats te 's Gravenpolder in het verenigingsgebouw ” Ons Dorps leven” Poelvoorde straat 3.

De ALV zal om 20.00 uur aanvangen.

Zaal open om 19:30.

Mededelingen en afmeldingen kunt u sturen naar de secretaris, Wim Sonders (  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

De agenda en andere relevante stukken zullen twee weken voor aanvang van de vergadering beschikbaar zijn via website. (Download sectie)

Graag tot ziens op 2 december, bestuur en medewerkers HCC regio Zeeland


UPDATE :
Zojuist zijn de volgende bestanden in de downloadsechtie geplaatst,

- Agenda ALV 2 december 2015
- Verslag ALV 2014
- Financieel overzicht
- Verslag werkgroep Genealogie
- Overzicht leden Zeeland, verdeelt over diverse interessegroepen.
- Verslag van de voorzitter en secretaris
- Verslag werkgroep Flight Simulator
- Voorstel herverkiezing en verkiezing bestuursleden
- Verslag werkgroep Digi-Foto.
Share
Werkgroep Genealogie HCC regio Zeeland

Elke 1ste donderdag van de maand komt in wijkcentrum Het Majoraat (Vlissingen) de werkgroep Genealogie bijeen.
familiefoto
Tijdens de avonden kunnen belangstellenden die bezxig zijn met het opzetten van een "stamboom" of zij die er mee willen beginnen, terecht voor informatie en hulp. De werkgroep is vooral voor beginners opgezet. Maar ook vragen van meer gevorderden over de genealogie programma’s kunnen worden gesteld en worden behandeld.
Bezoekers die vragen hebben over genealogie in het algemeen, willen starten met een onderzoek of met het gebruik van een genealogie programma,
zijn welkom en kunnen vragen stellen of problemen voorleggen. De vaste leden van de groep proberen ieder zo goed mogelijk op weg te helpen. 
Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Nothing can bring disaster more rapidly to a business and to its people than a breakdown in communications and in understanding. (IBM/1961)