Op de HCC!Linux Themadag geven een flink aantal experts lezingen rond het thema beveiliging. In het Expert Team Forum krijgen enkelen van hen de gelegenheid om met elkaar in discussie te gaan en om vragen van bezoekers te beantwoorden. De ideale gelegenheid om het thema van de dag eens van verschillende kanten te belichten. Verwacht prikkelende stellingen als:

  • Hoe veilig zijn je persoonlijke gegevens in Nederland?
  • Ben je met Linux beter beveiligd dan Mac- of Windows-gebruikers?
  • Zijn hackers de schrik of juist de redders van IT-security?
  • Hoe kan open source bijdragen aan de digitale dienstverlening van de overheid?
  • Wat betekent de enorme toename van cloud-diensten voor de veiligheid van onze data?

Het Expert Team bestaat uit een divers gezelschap, dus het belooft een bijzonder interessante discussie te worden. Bezoekers krijgen bovendien de gelegenheid om zelf vragen te stellen. Een korte introductie van onze experts.

Joost Pol is CEO van Certified Secure. Hij is de technische man in de discussie, aangezien hij precies weet wat er speelt in de duistere wereld van hackers en scammers, maar ook hoe het is gesteld met de beveiliging van alledaagse ICT-producten.

Annemarie van Campen is Amerikanist, journalist en mede-oprichter van verseoverheid.nl, een website die ambtenaren, politici en overheidsorganisaties informeert over Overheid 2.0. Zij zit bovenop de internetontwikkelingen binnen de overheid, in zowel binnen- als buitenland.

Arnoud Engelfriet is de juridische expert in het team. Als ICT-advocaat is hij gespecialiseerd in internetrecht, een onderwerp waar hij sinds 2007 ook dagelijks over blogt. Arnoud spreekt regelmatig over internetrecht en heeft hierover ook in diverse tijdschriften gepubliceerd.

Brenno de Winter is inmiddels een bekende journalist geworden in het Nederlandse medialandschap met dank aan de OV-chipkaart. Hij houdt zich als onderszoeksjournalist bezig met onderwerpen als IT-beveiliging en privacy, maar al 'wobbend' stelt hij ook het gebrekkige open source beleid van de overheid aan de kaak.

De discussie zal in goede banen geleid worden door Onno Louwen, adjunct-hoofdredacteur van Linux Magazine. Heb je nu al vragen voor het Expert Team? Mail die dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Wie het nieuwe vreest moet beseffen dan al het oude ook ooit nieuw geweest is.