HCC!Noord-Limburg nieuws

hccnlb henk hovensVoor de fotowerkgroep bijeenkomst van 17 november as. van HCC!Noord-Limburg heeft werkgroepcoördinator Henk Hovens weer lesmateriaal gemaakt en op deze website gepubliceerd met als onderwerp: Kleurverandering in Adobe Photoshop.

Webinar

Tijdens deze werkgroepbijeenkomst op 17 november van de fotowerkgroep van HCC!Noord-Limburg zal meteen een webinar gemaakt worden door HCC: hiermee is dan deze werkgroepbijeenkomst voor 't eerst voor IEDEREEN van HCC 'live' via het internet toegankelijk. Walter Meerbeek zal hiertoe met speciale apparatuur komen, waarmee hij videbeelden, de beeldschermbeelden, geluid en eventueel chats 'live' verzorgd. We nodigen IEDEREEN uit hierbij aanwezig te zijn.!

Ter voorbereiding van deze werkgroepbijeenkomst heeft Henk de les reeds gepubliceerd: https://groepen.hcc.nl/index.php/download/doc_download/20136-2015-11-kleurverandering-in-photoshop-henk-hovens.html

Share
Ten behoeve van de fotowerkgroep van HCC!Noord-Limburg heeft Henk Hovens weer cursusmateriaal gemaakt over het onderwerp 'Animatie'. Dit materiaal is voor iedereen te downloaden vanaf hier: Lesmateriaal Adobe Photoshop - gemaakt door Henk Hovens.
Share

blenden-naOok na de zomervakanties blijft HCC!Noord-Limburg actief voor al haar leden! Alle activiteiten vinden plaats in een 'vast' rithme:
.
.
.
.
.

Moment* Groep Activiteit
1e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur Iedereen Algemeen ledenbijeenkomst met telkens een aantrekkelijke presentatie of demonstratie; tevens zijn vertegenwoordigers aanwezig voor alle werkgroepen
2e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur Powerpoint werkgroep Een werkgroep die zich actief met Powerpoint en powerpoint animaties bezig houdt en alle ontwikkelingen op dat punt actief volgt
3e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur Foto werkgroep Een werkgroep die zich o.l.v. coördinator Henk Hovens actief bezig houdt met het bewerken van foto m.b.v. Adobe Photoshop CS6 software
4e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur

Open Source werkgroep

Video werkgroep

Een werkgroep die zich o.l.v. coördinator Tjeerd Hamm actief bezig houdt met Open Source software zoals Linux, Libre Office en de vele andere open source software

Een werkgroep in oprichting die zich o.l.v. coördinator Riet Faber actief bezig houdt met het bewerken van video m.b.v. Pinnacle software

5e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur

Open Source

Videowerkgroep

ALS er een 5e dinsdag in de maand is; zijn net zoals de 4e dinsdag wederom aanwezig: de Open Source en Video werkgroepen.

Note*: het vaste rithme zal doorbroken worden voor feestdagen en vakanties: raadpleeg dus ALTIJD de kalender van HCC!Noord-Limburg hier!

HCC leden hebben altijd gratis toegang; niet HCC leden hebben 3x gratis toegang; daarna worden ze geacht HCC lid te worden of betalen ze € 5,- per bezoek.

ELKE dinsdagavond om 20:00 uur in de Witte Kerk te Venlo

 

Share
Plannen en meedenkenHCC!Noord-Limburg maakt zich klaar voor haar leden!
 
In de afgelopen periode zijn reeds vele kernleden en bestuursleden druk bezig geweest met het maken van plannen voor de komende periode voor HCC!Noord-Limburg. De meeste werkgroepen hebben weer een programma gemaakt waarmee ze een bepaald doelgebied gaan bestrijken zoals: Foto bewerking, Open Source, Beeld bewerking, Beginners, Internet, etc., daarnaast hebben we natuurlijk ook weer de algemenere, maandelijkse activiteiten gepland en minimarkten. 

Oproep
: Graag willen we ook de bezoekers van HCC!Noord-Limburg oproepen om met ideeën c.q. plannetjes voor activiteiten te komen. Heeft u een geweldig idee of plan ?, laat dit ons dan weten, zodat we dit mogelijk kunnen meenemen en (laten) realiseren. Hoe ?: mondeling tijdens één van onze bijeenkomsten of hier via Email.
Share

Wifi draadloos internet

Vanaf begin 2009 is het Wifi draadloos netwerk hardware met (Ziggo Z3) internet aansluiting eigendom geworden van De Witte Kerk. De instellingen zijn NIET gewijzigd, maar wel (logischerwijze) de SSID Wifi naam van de 3 Wifi access points.


Maak op de volgende manier een Wifi draadloze internet verbinding in & rondom De Witte Kerk:

 • Scan op beschikbare Wifi draadloze internet accesspoints (onder Linux, Apple Mac, Windows, PDA, Smartphone, etc.)

 

 • Kies één v/d volgende Wifi access points (allemaal op kanaal 6) met SSID:
  • Witte Kerk zaal (beste ontvangst in de grote en kleine zalen onder in De Witte Kerk)
  • Witte Kerk (beste ontvangst in de hal, kantoor en de gymzaal van De Witte Kerk)
  • Witte Kerk PC-ruimte (beste ontvangst in de zaal boven in De Witte Kerk)

 • Alle drie maken gebruik van de WEB beveiliging met dezelfde WEB-key ! (uit veiligheidsoverwegingen wordt de WEB-key alléén persoonlijk afgegeven; neem hiervoor contact op met de beheerder van De Witte Kerk: Henk Rutten of iemand van het HCC!Noord-Limburg bestuur of een werkgroep coördinator)


 

(Intellingen: zorg dat je IP-adres dynamisch & automatisch toegekend kan worden d.m.v. het DHCP protocol, zodat het DNS verkeer tot stand kan komen en het 'internetten' goed werkt ! )

Share

adobe photoshop-iconHCC!Noord-Limburg organiseert ook in 2015 weer een GRATIS vervolg workshop Adobe Photoshop CS6/CC (gebaseerd op het Adobe boek: 'Classroom in a book'), die gegeven wordt door onze fotobewerkings expert Henk Hovens in de Witte Kerk in Venlo-noord.

Als eerste wil Henk jullie kennis laten maken met datgene wat we tot nu toe geleerd hebben.

Dit is samengevat in de 10 geboden van Photoshop, welke te vinden zijn onder de volgende link en die we telkens de revue laten passeren en behandelen. (Nederlndstalig). Dus ook diegene die het eerste deel van de cursus niet gevolgd hebben kunnen hieraan deelnemen.!!

Meld je aan, zodat we weten welke zaal we moeten afhuren i.v.m. het aantal deelnemers. We beginnen om 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur. (Voor HCC leden is deelname gratis, je dient echter het lesboek Classroom in a Book Photoshop CS6 of CC te bezitten om succesvol deel te kunnen nemen). Maximaal aantal deelnemers 20, dus vol = vol.

Zorg ervoor dat je je laptop bij je hebt met het programma Photoshop CS6 of CC werkend.

Lees meer...

Share
HCC!Noord-Limburg video werkgroepvacatureHCC!Noord-Limburg is op zoek naar een video werkgroep coördinator. Een gemotiveerde (onbetaald en dus als vrijwilliger) video hobbyist die samen met de leden van de video werkgroep telkens een interessant programma kan (laten) bieden, dit coördineert en (laat) communiceren, dit alles binnen het daartoe beschikbare budget.

Historie:
De video werkgroep van HCC!Noord-Limburg heeft sinds februari 2010 helaas geen werkgroepcoördinator meer na het vertrek van John Fleuren om gezondheids redenen: we wensen John natuurlijk veel beterschap en bedanken hem voor zijn inzet voor HCC!Noord-Limburg in de afgelopen jaren. 
 
Share

Jan de RoosEen leestafel bij HCC!Noord-Limburg: hoe en wat?

Ten behoeve van de leden, beschikt HCC!Noord-Limburg over een aantal tijdschrift abonnementen. Nieuw is dat vanaf nu, onder beheer van Jan de Roos en enkele bestuursleden, op de (we streven naar ALLE) dinsdagavonden tijdens de HCC!Noord-Limburg bijeenkomst al deze tijdschriften voor iedereen ter inzagen beschikbaar zijn.

Gratis
Mee naar huis nemen:

Tevens is er de mogelijkheid om ze naar huis te nemen volgens de volgende spelregels:
 • Tijdschriften die NIET ouder zijn dan 4 maanden dienen weer binnen 4 weken terug zijn, terwijl
 • Oudere tijdschriften gratis meegenomen mogen worden na akkoord van Jan de Roos of 'n HCC!Noord-Limburg bestuurslid.


Jan de Roos zal i.s.m. enkele bestuursleden telkens zorgen dat deze bladen voor iedereen toegankelijk zijn.

Share

Parade - Toen en NuÉén van de projecten van de foto werkgroep van HCC!Noord-Limburg is het project: Venlo - Toen en Nu (2007), waarbij we proberen om op dezelfde plek waarop vroeger foto's zijn gemaakt weer foto's te maken van de huidige situatie en perspectief. Inmiddels bevat dit project 28 vergelijkende foto's.


Telkens zijn:

 • Boven de foto's getoond van vroeger (over het algemeen foto's van vóór de 2e wereldoorlog)
 • Onder de foto's van de huidige - 2007 - situatie
Bezoek het project Venlo - Toen en Nu in onze Mediatheek, 'Foto werkgroep', 'Foto- & beeldbewerking', door hier te klikken of lees meer door hieronder op Lees meer.... te klikken. 
Juist in een stad als Venlo die na de tweede wereldoorlog moest herstellen van alle schade en daarom over zoveel nieuwbouw beschikt, is de uitdaging enorm groot om op zoek te gaan naar de "pareltjes" te midden van de onopvallende massa's gebouwen.

Lees meer...

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

Veel problemen kunnen worden opgelost door er geen probleem van te maken.