HCC!Noord-Limburg nieuws

Windows-10-logoWil jij met de tijd mee en ook Windows 10 gaan gebruiken? Wij leggen je alles uit, en helpen bij problemen. Kom zeker langs en ga goed van start met Windows 10!

In het hele land organiseert HCC presentaties over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Martin Bekelaar zal Windows 10 nu ook in Venlo bij HCC!Noord-Limburg demonstreren!

In de grote zaal van De Witte Kerk in Venlo-noord zal Martin Bekelaar een presentatie verzorgen over de ins en outs van Windows 10, met name als upgrade optie vanuit Windows 7 en 8.1. Met Windows 10 is het vertrouwde Start-scherm weer terug en gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 kunnen Windows 10 gratis installeren! Bovendien is er een totaal nieuwe browser: Edge. Ook pakt Microsoft groots uit met de Universal Windows applicaties. Je hoort hoe je dit nieuwe besturingssysteem het beste kunt installeren, wat de voordelen zijn en wat de valkuilen zijn.

Na deze presentatie ben jij een echte Windows 10-kenner!

IEDEREEN is welkom!!

Plaats: De Witte Kerk - Venlo-noord
Toegang: GRATIS !
Tijdstip: Dinsdagavond 6 oktober as., om 20:00 uur

Share
Ten behoeve van de fotowerkgroep van HCC!Noord-Limburg heeft Henk Hovens weer cursusmateriaal gemaakt over het onderwerp 'Animatie'. Dit materiaal is voor iedereen te downloaden vanaf hier: Lesmateriaal Adobe Photoshop - gemaakt door Henk Hovens.
Share
Wenskaart-PowerpointIedereen is van harte welkom om met zijn/haar laptop deel te nemen aan deze gratis workshop.

 "PowerPoint Kerst animatie maken"
In de workshop gaan we een Kerst animatie maken met bewegende afbeeldingen en muziek. Bijgevoegde afbeelding is een overzicht van wat er in de animatie allemaal voorkomt. (zie ook hier). 
Indien u wenst deel te nemen verzoeken wij u om de materialen die in de workshop gebruikt worden hier te downloaden. 
 
Als u een andere tekst op de dichte envelop of het kaartje wilt dan vragen wij u dit thuis al klaar te maken. Een envelop zonder tekst zit bij de materialen en het kaartje dient niet groter te zijn dan hoogte 5,4 cm, breedte 10,48 cm. Beide nieuwe afbeeldingen opslaan als PNG of JPG.

Bovengenoemde workshop vindt plaatst: 
Dinsdag 25 november 2014 van 20.00 tot ca. 23.00 uur 
in De Witte Kerk Venlo-Noord 
Agnes Huijnstraat 3 
5914 PE Venlo
Share

blenden-naOok na de zomervakanties blijft HCC!Noord-Limburg actief voor al haar leden! Alle activiteiten vinden plaats in een 'vast' rithme:
.
.
.
.
.

Moment* Groep Activiteit
1e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur Iedereen Algemeen ledenbijeenkomst met telkens een aantrekkelijke presentatie of demonstratie; tevens zijn vertegenwoordigers aanwezig voor alle werkgroepen
2e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur Internet werkgroep Een werkgroep die zich actief met (Joomla) websites bezig houdt en alle ontwikkelingen op dat punt actief volgt
3e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur Foto werkgroep Een werkgroep die zich o.l.v. coördinator Henk Hovens actief bezig houdt met het bewerken van foto m.b.v. Adobe Photoshop CS6 software
4e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur

Beeldbewerking

Open Source werkgroep

Video werkgroep

Een werkgroep die zich o.l.v. coördinator Anita Burhenne actief bezig houdt met het bewerken van afbeeldingen m.b.v. PaintShop Pro (PsP) software

Een werkgroep die zich o.l.v. coördinator Tjeerd Hamm actief bezig houdt met Open Source software zoals Linux, Libre Office en de vele andere open source software

Een werkgroep in oprichting die zich o.l.v. coördinator Riet Faber actief bezig houdt met het bewerken van video m.b.v. Pinnacle software

5e dinsdagavond van de maand, vanaf 20:00 uur

Beeldbewerking

Open Source

Videowerkgroep

ALS er een 5e dinsdag in de maand is; zijn net zoals de 4e dinsdag wederom aanwezig: de beeldbewerking, Open Source en Video werkgroepen.

Note*: het vaste rithme zal doorbroken worden voor feestdagen en vakanties: raadpleeg dus ALTIJD de kalender van HCC!Noord-Limburg hier!

HCC leden hebben altijd gratis toegang; niet HCC leden hebben 3x gratis toegang; daarna worden ze geacht HCC lid te worden of betalen ze € 5,- per bezoek.

ELKE dinsdagavond om 20:00 uur in de Witte Kerk te Venlo

 

Share

Windows 8 door HCCOp 26 oktober wordt Windows 8 gelanceerd, het compleet nieuwe besturingssysteem van Microsoft. HCC organiseert door het hele land introductietrainingen om de overgang naar dit nieuwe besturingssysteem eenvoudig en soepel te laten verlopen. Want wat is er allemaal nieuw aan Windows 8? Moet je overstappen? En hoe moet je dit dan doen?

Ook bij HCC!Noord-Limburg is 2 oktober jl. een Windows 8 trainingen gegeven door Martin Bekelaar.

Download

Hou voor al het nieuws over Windows 8 de website van HCC in de gaten: www.hcc.nl/windows8 of deze website of volg de discussies hierover op www.hccforums.nl.

Share

Word-logoTijdens de algemene ledenbijeenkomst van HCC!Noord-Limburg op dinsdag 4 november as. zal door de werkgroep beeldbewerking o.l.v. Gonnie Verlinden een workshop 'Wenskaarten maken' in o.a. Word gegeven worden.

Leden en niet leden zijn van harte welkom om met zijn/haar laptop deel te nemen aan deze gratis workshop. Het programma Word dient op uw laptop geïnstalleerd en werkend te zijn.

Bovengenoemde workshop vindt plaatst:

Tijdens: Algemene ledenbijeekomst van HCC!Noord-Limburg
Datum-tijd: Dinsdag 4 november 2014 van 20.00 tot ca. 23.00 uur
Plaats:

De Witte Kerk Venlo-Noord

Agnes Huijnstraat 3

5914 PE VENLO

Share

adobe photoshop-iconHCC!Noord-Limburg organiseert ook in 2015 weer een GRATIS vervolg workshop Adobe Photoshop CS6/CC (gebaseerd op het Adobe boek: 'Classroom in a book'), die gegeven wordt door onze fotobewerkings expert Henk Hovens in de Witte Kerk in Venlo-noord.

Als eerste wil Henk jullie kennis laten maken met datgene wat we tot nu toe geleerd hebben.

Dit is samengevat in de 10 geboden van Photoshop, welke te vinden zijn onder de volgende link en die we telkens de revue laten passeren en behandelen. (Nederlndstalig). Dus ook diegene die het eerste deel van de cursus niet gevolgd hebben kunnen hieraan deelnemen.!!

Meld je aan, zodat we weten welke zaal we moeten afhuren i.v.m. het aantal deelnemers. We beginnen om 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur. (Voor HCC leden is deelname gratis, je dient echter het lesboek Classroom in a Book Photoshop CS6 of CC te bezitten om succesvol deel te kunnen nemen). Maximaal aantal deelnemers 20, dus vol = vol.

Zorg ervoor dat je je laptop bij je hebt met het programma Photoshop CS6 of CC werkend.

Lees meer...

Share
HCC!Noord-Limburg video werkgroepvacatureHCC!Noord-Limburg is op zoek naar een video werkgroep coördinator. Een gemotiveerde (onbetaald en dus als vrijwilliger) video hobbyist die samen met de leden van de video werkgroep telkens een interessant programma kan (laten) bieden, dit coördineert en (laat) communiceren, dit alles binnen het daartoe beschikbare budget.

Historie:
De video werkgroep van HCC!Noord-Limburg heeft sinds februari 2010 helaas geen werkgroepcoördinator meer na het vertrek van John Fleuren om gezondheids redenen: we wensen John natuurlijk veel beterschap en bedanken hem voor zijn inzet voor HCC!Noord-Limburg in de afgelopen jaren. 
 
Share
Plannen en meedenkenHCC!Noord-Limburg maakt zich klaar voor haar leden!
 
In de afgelopen periode zijn reeds vele kernleden en bestuursleden druk bezig geweest met het maken van plannen voor de komende periode voor HCC!Noord-Limburg. De meeste werkgroepen hebben weer een programma gemaakt waarmee ze een bepaald doelgebied gaan bestrijken zoals: Foto bewerking, Open Source, Beeld bewerking, Beginners, Internet, etc., daarnaast hebben we natuurlijk ook weer de algemenere, maandelijkse activiteiten gepland en minimarkten. 

Oproep
: Graag willen we ook de bezoekers van HCC!Noord-Limburg oproepen om met ideeën c.q. plannetjes voor activiteiten te komen. Heeft u een geweldig idee of plan ?, laat dit ons dan weten, zodat we dit mogelijk kunnen meenemen en (laten) realiseren. Hoe ?: mondeling tijdens één van onze bijeenkomsten of hier via Email.
Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

In ieders leven komt een moment dat het innerlijke vuur dooft. Het laait weer op door de ontmoeting met een ander mens. We moeten dankbaar zijn voor deze mensen die onze innerlijke kracht doen opleven. (Stephen Covey)