digispark
Hans Verbeek zal tijdens de komende HCC Opensource bijeenkomst (zaterdag 21 november) laten zien hoe hij een klein programma op een Android telefoon gemaakt heeft, dat barcodes kan lezen, en het resultaat via Bluetooth aan een Digispark (een kleine Arduino variant) doorgeeft. De Digispark doet zich aan een notebook voor alsof hij een USB toetsenbord is. Bij elkaar is het dus net alsof er rechtstreeks een USB barcode scanner is aangesloten op het notebook.

De Android App wordt gemaakt met de geheel grafische App Inventor, een web-based leer/ontwikkelomgeving waarmee je zonder Android Studio, en zelfs zonder enige Java kennis, toch een eenvoudige Android App bij elkaar kunt klikken.
app inventor
Share
Maandag 16 november heeft Hans Verbeek tijdens de Amersfoort-bijeenkomst van de regio Utrecht laten zien hoe eenvoudig het is om Kodi (de nieuwe naam voor XBMC) op een Raspberry Pi 2 te installeren, om daarmee van de Raspberry Pi een volwaardig media centrum te maken.

LCD-display-20x4-hjvOmdat de Raspberry Pi allerei mogelijkheden voor uitbreidingen heeft (dankzij de 40 pennen op de uitbreidings connector) is er in de lezing veel aandacht besteed aan het koppelen van een klein 4-regelig LCD display aan de Raspberry Pi. De Raspberry Pi ondersteunt het I2C protocol, en het LCD display waar mee gewerkt werd wordt dan ook met behulp van dit standaard protocol aangestuurd.

Daarnaast heeft Hans laten zien hoe je een Infrarood ontvanger via 1 van de General Purpose Input Output (GPIO) pennen aan de Raspberry Pi kunt koppelen, zodat je met een losse afstandsbediening Kodi kunt bedienen.

De presentatie is beschikbaar als een PDF bestand.

De lezing is opgenomen op video, en beschikbaar als een webinar.
Share

windows-10-threshold-wave-2Microsoft gaat in november de Threshold 2 update uitrollen (ook wel genaamd: 'Windows 10 herfst update') naar gewone Windows 10 gebruikers.

Threshold 2 bevat een aantal nieuwe functies, de grootste update die Microsoft zal doorvoeren sinds de lancering van het nieuwe besturingssysteem op 29 juli jl.. Zo zal de nieuwe universele Skype Windows 10 apps beschikbaar komen, die een betere integratie beloven van de functies van het gekende videochat-programma. Verder krijgt ook Microsoft browser Edge enkele nieuwigheden, waaronder de mogelijkheid om een nieuw tabblad te previewen en om favorieten en leeslijstitems te synchroniseren.

Digitale assistente Cortana ontvangt een intelligentieboost en zal handgeschreven nota's kunnen begrijpen en agenda's van gebruikers beter kunnen bijhouden door meer tracking opties van evenementen.

In het algemeen zal de interface van Windows 10 een beetje opgesmukt worden, met levendigere vensterbalken, verbeterde context menu's in Start en nieuwe icoontjes voor programma's als Aparaatbeheer en Register-editor. De Herfst update brengt ook aanpassingen voor het verbinden van toestellen met Windows, waarbij problemen met de automatische activatie aangepakt worden.

Tot slot is er een nieuw beheersscherm voor printers, en natuurlijk een aantal reparaties voor gekende foutjes in het systeem. Threshold 2 c.q. 'Windows 10 Herfst Update' zou in november de officiële versie van Windows 10 moeten versterken. De volgende update mijlpalen voor Microsoft zijn Redstone 1 en 2, maar dat is voor 2016.

Share
Fl SimulatorZld2007HCC Regio Zeeland kent diverse werkgroepen.

Denk daarbij aan de werkgroepen Genealogie, Digitale Fotografie en de Flight Simulator.
Elders op deze website staat (niet zo heel actuele) informatie over dezxe werkgroepen.

Een van de werkgroepen, die erg actief is, is de Fligt Simulator.
Deze werkgroep heeft een "eigen" webpagina gemaakt waarop alle, veelal gedetailleerde en specifieke informatie over de Flight Simulator te vinden is.
Tot het moment dat de "gewone informatie pagina's" weer up-to-date zijn, is de webpagina van de
Flight Simulator te bereiken via DEZE link.

En wil je meer informatie over de werkgroep Flight Simulator, of een keer een bijeenkomst bijwonen, neem dan contact op met Ron Konings, coordinator van de werkgroep.
Share

hccnlb henk hovensVoor de fotowerkgroep bijeenkomst van 17 november as. van HCC!Noord-Limburg heeft werkgroepcoördinator Henk Hovens weer lesmateriaal gemaakt en op deze website gepubliceerd met als onderwerp: Kleurverandering in Adobe Photoshop.

Webinar

Tijdens deze werkgroepbijeenkomst op 17 november van de fotowerkgroep van HCC!Noord-Limburg zal meteen een webinar gemaakt worden door HCC: hiermee is dan deze werkgroepbijeenkomst voor 't eerst voor IEDEREEN van HCC 'live' via het internet toegankelijk. Walter Meerbeek zal hiertoe met speciale apparatuur komen, waarmee hij videbeelden, de beeldschermbeelden, geluid en eventueel chats 'live' verzorgd. We nodigen IEDEREEN uit hierbij aanwezig te zijn.!

Ter voorbereiding van deze werkgroepbijeenkomst heeft Henk de les reeds gepubliceerd: https://groepen.hcc.nl/index.php/download/doc_download/20136-2015-11-kleurverandering-in-photoshop-henk-hovens.html

Share

Zaterdag 21 november organiseert HCC Regio Zeeland een zogenoemde Windows 10 installatiedag. DSC00780

Tijdens deze dag worden HCC leden die zich hiervoor hebben aangemeld geholpen met het installeren van Windows 10 op hun laptop of desktop computer.

Eventuele leden die zich nog niet hebben aangemeld maar toch van deze service gebruik willen maken doen er goed aan om contact op te nemen met de secretaris van de regio Zeeland, Wim Sonders ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) om te kijken of er überhaupt nog plaats is.

Maar er is meer, de Zeeuwse regio van de landelijke vereniging van computergebruikers houdt op deze dag tevens een “opendeurdag” waarbij de verschillende werkgroepen acte de presente geven en de computervereniging ook probeert nieuwe leden te werven.

De deelnemende werkgroepen zijn Genealogie, zij zullen de bezoekers informeren over het opzetten van een (familie) stamboom, uitleg geven over diverse genealogische programma’s en mensen die al bezig zijn met een stamboomonderzoek maar niet verder kunnen, weer op weg helpen.

Ook de werkgroep Flight Simulator is aanwezig tijdens de opendeurdag. Heb je altijd al eens in een Boeing 747 of een Cessna sportvliegtuigje willen vliegen? Dan is het nu je kans. De FS groep, verdeeld in de “Airliners” en de GA (General Aviation) neemt je graag mee op een virtuele vlucht of informeert je over wat er allemaal nodig is om deze tak van de computerhobby te bedrijven.
23-wgfoto-1
HCC!Zeeland kent ook een werkgroep Digitale fotografie. Ook zij zijn aanwezig met onder andere een “fotostudio” waar fotoshoots ( in kerstsfeer) met een aantal modellen worden gemaakt.  Bezoekers die zelf ook eens modellen willen fotograferen krijgen desgewenst deskundig advies van een van de HCC vrijwilligers. Zij die willen kunnen ook zelf  op de foto. Uiteraard kan men zich ook laten informeren over datgene wat de werkgroep allemaal doet.

De installatiedag / opendeurdag vindt plaats in dorpshuis ‘Heer Arendshuis’, aan de Torenring 46 in ‘s Heer Arends-kerke  van 10:00 uur tot 16:00 uur. De toegang is gratis voor zowel  HCC leden ( die, in verband met de bezoekersregistratie, gevraagd worden om de lidmaatschapspas te tonen) maar ook voor NIET-Leden. Zij kunnen tijdens de dag voor een heel aantrekkelijk prijs lid worden van de grootste computervereniging van Europa met regio’s en interessegroepen verdeeld over Nederland en België.

OPROEP: om het installeren van de systemen vlot te laten verlopen zijn we nog op zoek naar enkele tecneuten. Beschik jij over voldoende kennis m.b.t. het installeren van Windows 10 en heb je zaterdag 21 november tijd om te helpen, neem dan contact op met de secretaris Wim Sonders.

06-fs-4
DSC00766

Foto's afkomstig uit archief Erik Mulder / voorgaande activiteiten HCC Zeeland

Internet of Things en Domotica. 


Bij voldoende belangstelling zal Roel Wolf een presentatie geven met het onderwerp "Internet of things en Domotica. Daarbij ligt de nadruk op het realiseren van nuttige toepassingen in en rond het huis met goedkope middelen in combinatie met open source software.

UPDATE: ( 23 november )
De installatie dag, annex opendeurdag is inmiddels voorbij. Binnenkort een foto inmpressie van dit gezellige event......
Share
dorpshuis s-gravenpolder
Renesse 22 oktober  2015

Beste leden,

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering van HCC Regio Zeeland, die gehouden zal worden op woensdag 2 december 2015.

De ALV vindt plaats te 's Gravenpolder in het verenigingsgebouw ” Ons Dorps leven” Poelvoorde straat 3.

De ALV zal om 20.00 uur aanvangen.

Zaal open om 19:30.

Mededelingen en afmeldingen kunt u sturen naar de secretaris, Wim Sonders (  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

De agenda en andere relevante stukken zullen twee weken voor aanvang van de vergadering beschikbaar zijn via website. (Download sectie)

Graag tot ziens op 2 december, bestuur en medewerkers HCC regio Zeeland


UPDATE :
Zojuist zijn de volgende bestanden in de downloadsechtie geplaatst,

- Agenda ALV 2 december 2015
- Verslag ALV 2014
- Financieel overzicht
- Verslag werkgroep Genealogie
- Overzicht leden Zeeland, verdeelt over diverse interessegroepen.
- Verslag van de voorzitter en secretaris
- Verslag werkgroep Flight Simulator
- Voorstel herverkiezing en verkiezing bestuursleden
- Verslag werkgroep Digi-Foto.
Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?

HCC op Twitter

Oneliners

De mensen zijn machines die door hun gewoonten worden voortgedreven, zoals de wieken van een molen door de wind.