SP1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 geïntroduceerd

Afdrukken

Win7-WinSvr2K8R2-SP1Service Pack 1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 is door Microsoft op 22 februari uitgebracht. Vanaf 16 februari konden MSDN- en TechNet-gebruikers de rtm-release van het pakket al downloaden.

Microsoft bracht de release candidate van SP1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 al eind oktober vorig jaar uit. Zoals bekend zal de bundeling updates weinig nieuwe features toevoegen en vooral bestaan uit bug-fixes en beveiligingsupdates die Microsoft al eerder via Windows Update heeft verspreid. Wie reeds een bètaversie van Service Pack 1 geïnstalleerd heeft, moet wel even opletten. Het is namelijk niet mogelijk om de definitieve versie van SP1 te installeren zonder eerst de bèta of release candidate versie te verwijderen.

Voordat u SP1 installeert, doet u er goed aan een backup te draaien, eventueel meer schijfruimte te creëren door het opruimen van oude bestanden en – als u SP1 op een laptop installeert – ervoor te zorgen dat de stekker in het stopcontact zit. Het zou namelijk jammer zijn als u tijdens de installatie ineens met een lege accu zit...

Nieuw:

SP1 zal Remote FX toevoegen, dat in combinatie met Windows Server 2008 R2 de mogelijkheid biedt om remote desktop-werkomgevingen in 3D te gebruiken, doordat het besturingssysteem gebruik kan maken van de gpu (graphical processing unit, de cpu van de grafische kaart). Verder krijgt het Server-OS Dynamic Memory, dat een aantal mogelijkheden biedt om het geheugengebruik voor virtualisatietoepassingen te regelen.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

Het is de verantwoordelijkheid van de leidinggevenden en het management om mensen de mogelijkheden en verantwoordelijkheden te geven die hen in staat stellen in hun werkomgeving als mensen te groeien. (Sir John Harvey-Jones, geb. 1924)