hcczeeland_wim_sonders1) Wie is Wim Sonders en hoe ben je bij HCC verzeild geraakt ?

Wim Sonders, geboren op 26-juni1945, gehuwd, twee kinderen en drie kleinkinderen. Bij mijn werkzaamheden in de petrochemie ( Shell Pernis raffinaderij van operator tot wachtchef) werden we in begin jaren 70 met de eerste computers geconfronteerd. Dit was het zogenoemde Proces operatie services systeem (Pross systeem) Het werd in een aparte kamer opgesteld, zoveel ruimte was er voor nodig. De programmatuur werd nog met ponskaarten ingevoerd . Je wil dan ook wel weten hoe zo,n super rekenmachine eigenlijk werkt. Bij Shell wordt je dan in de gelegenheid gesteld om in de baas zijn tijd weer in de schoolbanken te gaan zitten.

Eind jaren 70 barste de grote PC privé projecten los en heb ik mijn eerste PC aangekocht. Een z.g. IBM cloon Samsung met een kleuren schermpje en 8088 processor. Via collega,s van mij werd ik in die jaren lid van HCC, mede door dat je toen ook gelijk een account kreeg toe gewezen. 

Ik ben halverwege vorig jaar gepolst of ik niet de taak van secretaris op me wilde nemen. Na enige aarzeling heb ik dat gedaan en ben dit nu sinds de afgelopen ALV (september 2010). Naast de algemene taken van een secretaris probeer ik wat meer reclame voor onze club te maken door op de diverse lokale informatie web site,s een account aan maken en in de desbetreffende agenda iets van onze activiteiten te publiceren.

 

3) Je interesse voor computers, hoe is die ontstaan ?

Zoals ik al aangaf, via mijn werk bij Shell had ik met computers te maken en toen de mogelijkheid zich voordeed om via een PC Privé project zo’n ding aan te schaffen heb ik dat gedaan en zodoende ben ik al heel wat jaartjes met de computer bezig.

 

4) Heb je, naast je vrijwilligerswerk bij HCC Zeeland, nog meer hobby’s en interesses ?

In de zomer maanden ben ik vaak op zee te vinden. Als het een beetje goed weer is (er moet niet te veel wind staan) dan ga ik de zee op om de Dicentrarchus Labrax (zeebaars) te belagen. Ik heb een klein halfopen visbootje waarmee ik in de voordelta ga vissen. Hoofdzakelijk aan de buiten kant op zee, voor de Oosterschelde kering. Ook bij deze hobby heeft de computer haar intrede gedaan. Voor de veiligheid heb ik de nodige apparatuur aan boord (AM Radio/ Marifoon/ diepte meter/ Navigatie/ en mijn pronkstuk is een kleine Plotter. Verder ben ik al jaren lid van Boot vis vereniging “Zuid west Nederland” Delta vissers. ( http://www.deltavissers.nl)

Om de conditie een beetje op pijl te houden fiets ik graag en ben ik lid van een senioren trim clubje met de naam: “Sportoverdag”. Voor deze club ben ik bezig een simpele web site te maken en zit ik in de fiets commissie (organiseren van fiets tochten)

 

5) “Vroeger” was HCC echt een vereniging waar de leden actief bezig waren met solderen, technische handelingen en andere activiteiten waarbij de computer centraal stond. Tegenwoordig is een PC niets meer dan een stuk gereedschap om allerlei (creatieve) dingen mee te doen. Hoe zie jij deze veranderingen / ontwikkelingen ?

Ook ik ben in mijn allereerste PC met de soldeerbout aan de gang geweest. Ik vond dat een leuke tijd. Ik ben immers een man met een technische opleiding en die willen zelf knutselen. In de hedendaagse PC,s en laptops gaat dat eigenlijk niet meer vanwege de kant en klare componenten in die systemen. Maar de gebruikers mogelijkheden en applicaties van een moderne PC zijn velen malen groter.

 

6) En tot slot, hoe zie je de toekomst voor zowel jezelf als HCC ?

Ben nu al weer bijna 10 jaar met vut/ pensioen en dat bevalt eigenlijk wel prima en het allerbelangrijkste vind ik dat je gezond blijft en nog actief mee kan blijven doen in de diverse clubjes waar ik lid van ben. Voor de HCC is het belangrijk dat als we ervoor zorgen dat het aantal leden niet alleen maar blijf dalen en dat we weer nieuwe leden kunnen inschrijven. Dat is van groot belang voor de toekomst van HCC. Als bestuur en Kernleden zullen we actief bezig moeten zijn om de diverse projecten/activiteiten, waarmee we meer mensen kunnen interesseren en eventueel lid kunnen maken, te ondersteunen.

2) Wat zijn jouw specifieke taken/werkzaamheden als secretaris bij de afdeling Zeeland ?

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

Was iedereen maar zoals ik zou moeten zijn.