Linux AndroidDe Linux Foundation heeft een nieuwe versie van de Linux-kernel uitgebracht. Versie 3.3 heeft als grootste wijziging dat aanpassingen die Google heeft gedaan aan de kernel voor Android nu in de officiële Linux-kernel zijn opgenomen.

De samenvoeging van de Android-code met de Linux-kernel moet het voor Linux-distro's gemakkelijker maken om Android-apps te draaien, terwijl ontwikkelaars van custom roms ook gemakkelijker firmware moeten kunnen uitbrengen, meldt Kernelnewsbies. Sinds december 2009 werden aanpassingen die Android-ontwikkelaars deden aan de Linux-kernel niet meer in de officiële kernel opgenomen door onenigheid. Inmiddels is het conflict bijgelegd.

In Linux 3.3 zijn nog meer aanpassingen gedaan aan onder meer geheugenbeheer en virtualisatie. Linus Torvalds heeft zondag de release van de nieuwe kernelversie aangekondigd. De releases van de Linux-kernel volgen nu telkens enkele maanden na elkaar. Versie 3.0 kwam in de afgelopen zomer uit, terwijl aan het begin van de winter Linux-kernel 3.2 uitkwam.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

Kennis is macht, maar kennissen zijn machtiger