HCC!digimedia nieuws

HCC!digimedia mediadag 2014 gefilmd door EDE TV (Zicht op Ede 01-12-2014)

EDE TV: Onlangs was er in Cultura een demonstratiemiddag van de HCC, de Hobby Computer Club. Naast diverse demonstraties werd er ook muziek gemaakt op en door computers. Eigenlijk verwacht je computer demonstraties op zo'n dag, maar niet dat er op muziekinstrumenten gespeeld werd, het is toch een computerclub?

Share
Tijdens de mediadag van 1 november jongstleden in Cultura (Ede) zijn er van een verschillende lezingen video opnamen gemaakt. Een aantal van deze lezingen kun je hier nog eens op je gemak terugkijken.

Midi-TonV    Midi bestanden realistisch laten klinken
    Door: Ton Valkenburg
    Op: zaterdag 1 november 2014, 15:10 uur    Muziek studio voor beginnersmuziekstudio-LeoB
    Door: Leon Braam
    Op: zaterdag 1 november 2014, 14:10 uurPrimus-FransB   Omzetten Capella naar Primus bestanden
   Door: Frans Bergen
   Op: zaterdag 1 november 2014, 13:10 uurWindos10-martinB   Windows 10 Technical Preview
   Door: Martin Bekelaar
   Op: zaterdag 1 november 2014, 11:10 uurVideoAndroid-ErhardB   Videobewerking met Android
   Door: Erhard Braas
   Op: zaterdag 1 november 2014, 12:10 uur


   picasa-logo                           Picasa3
                              Door: Like Lyons-den Herder
                              Op: zaterdag 1 november 2014Tijdens de Mediadag is er door Chelsea Schweiger ( clipjesfabriek.nl ) een reportage gemaakt.
Dit filmverslag is HIER te bekijken. Daar staan ook een aantal van de filmpjes van het fietsproject Klik HIER voor de filmpjes. Voor een foto impressie van de mediadag, gemaakt door HCC fotograaf Frans Burhrs, klik HIER

UPDATE: Van de mediadag is door EDE-TV ( zicht op...... ) een heel mooie documentaire gemaakt, die HIER (op YouTube) is te bekijken.

Share

HCC!digimediaDe website van HCC!platform Foto, Video en Creatief (FVC) is inmiddels aangepast en de inhoud is gemigreerd naar de nieuwe HCC!digimedia ig website. Ook de content van de HCC!muziek ig en de HCC!web ig websites zijn hieraan toegevoegd. Alle data van deze drie HCC interessegroepen is dan samengevoegd, alle kenmerken zijn aangelegd en gemigreerd en het logo is in gebruik genomen, etc.

Dit alles om vorm te geven aan de tijdens de recente Algemene Leden Vergadering (ALV) van HCC!digimedia ig (interessegroep) genomen besluit tot de naamswijziging van HCC!platform Foto, Video en Creatief (FVC) in HCC!pc ig, dat tijdens de LR vergadering van HCC op 6 oktober 2012 gewijzigd is in de definitieve naam: HCC!digimedia en de samenwerking met / overgang van de HCC!muziek ig en de HCC!web ig IO met ook een nieuwe URL: www.hccdigimedia.nl.

Binnen de nieuwe HCC!digimedia ig zullen een aantal expertisegroepen functioneren:

Werk in_uitvoeringAl lang bestonden er binnen HCC ideeën om een interessegroep op te richten die zich zou richten op het bouwen van websites. Na een ruime inventarisatieronde is gebleken dat de vraag naar zo’n IG ruim voldoende is. Diverse mensen hadden zich opgegeven om mee te denken over het oprichten van de IG. Op 15 februari jongstleden zijn ze bij elkaar gekomen om het idee concreet vorm te geven. Besloten is om onder de naam HCC!web te gaan opereren met de doelstelling: ‘het delen van kennis omtrent aanwezigheid op het web in de meest brede zin van het woord’. Daarmee wordt het aantal mogelijke onderwerpen direct wat ruimer: websites bouwen, social media, blogs, de cloud zijn de meest in het oog springende voorbeelden. We willen tijdens de Ledenraadsvergadering van 17 november 2012 de definitieve oprichting bewerkstelligen.

Arda Gerkens (Directeur HCC) zei hierover: 'Ik ben blij u te kunnen aankondigen dat er een nieuwe Interessegroep in oprichting is, te weten HCC!web. In het kader van vernieuwing is dit een natuurlijke stap. Het web is voor heel veel mensen een dagelijks onderdeel in het leven en kan daarom eigenlijk niet ontbreken bij HCC'.

Binnenkort zullen we starten met een grote inventarisatie van alle binnen de vereniging beschikbare kennis op het gebied van het web, zodat we met een zo breed mogelijk palet aan onderwerpen van start kunnen gaan!

Share
UitverkochtHelaas is het boek: 'De Basisbeginselen van de Fotografie' van hobby-fotografe Marleen de Man tijdelijk uitverkocht.
Share

Geslaagde MegaCompUfair 2013

Digimedia is weer present geweest op de MegaCompUfair in het H.F. Witte centrum in de Bilt. Dit was weer een geslaagde en gezellige dag. Het is een mooie locatie, goed georganiseerd met een gymzaal met veel tafels en stoelen waar deelnemers aanzaten om vragen te beantwoorden en waar verkoopstands stonden. Bovendien waren er een groot aantal mooie zalen voor het houden van lezingen. De muziekgroep had een aparte zaal, zodat er muziek gemaakt kon worden zonder anderen te storen. Het was wel jammer dat de deur dan dicht moest om de mensen in de kantine niet te storen. Verder was het goed georganiseerd door Compusers, die alles opbouwden en afbraken met een aanspreekpunt in de vorm van een grote infobalie voor bezoekers en deelnemers. Er kon ook ruim vrij geparkeerd worden.

De bijdrage van Digimedia bestond uit diverse lezingen en demonstraties op muziekgebied. zo ook deelnemers die in de zaal zaten om vragen te beantwoorden van de vele bezoekers.  Helaas was onze hoffotograaf op de 50+ beurs actief.

Geschreven door Frans Bergen

Share

Het boek van het Ei van Co is alléén nog als PDF verkrijgbaar. De prijs hebben we uiteraard naar beneden bijgesteld.

Het schuifsysteem is nog volop verkrijgbaar.

Kijk hier voor meer informatie.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

Wie niet van zijn fouten kan leren, mag nooit iets hogers begeren.