HCC!digimedia nieuws

HCC!digimedia stelt voor ….Windows 10..TP tijdens de Mediadag op zaterdag 1 november te Ede.

Wie verder wil….en van experimenteren houdt.

HCC!digimedia iInteresse groep laat je alle hoeken zien van Windows 10:
windows 10
Dus ook de waarschuwingen voor gebruik, en wat je eventueel kunt tegenkomen.
*         Windows 10 Technical Preview, wat houdt het in?
*         Waar kan ik Windows 10 TP downloaden
*         Welke voorbereidingen moet je treffen
*         Waar mee rekening te houden.
*         Wat is de beste installatie methode?
*         Hoe zit het met nieuwere PC’s, Laptops of Tablets.
*         Wat is er veranderd in Windows 10
*         Welke PC’s zijn geschikt voor windows 10
*         Gaat mijn oude software/hardware werken met windows 10
*         Hoe ziet het er uit?
*         Hoe zit het met updates?
De Windows Technical preview is een programma voor vooruitstrevende computergebruikers die willen experimenteren en de risico’s van BETA software goed inschatten, en het niet erg vinden dat Microsoft op de hoogte blijft van het gebruik en eventuele bugs die deze BETA software altijd bevatten.

Ook is een wat diepere kennis van computer hardware/Software vereist om de installatie en het werken met BETA software succesvol te kunnen beleven.
Share
dm

HCC!Digimedia presenteert:

Een grootse MEDIADAG op zaterdag 1 november van 11:00 uur tot 16:00 uur.

Toegang is gratis, voor zowel hcc-leden als NIET hcc-leden.

CulturaCultura2etage Zet deze dag alvast in uw agenda en houdt de Digimedia website in de gaten voor een definitief programma.


TIJDENS DEZE DAG, DIE OM 11:00 UUR BEGINT EN EINDIGT OM 16:00 UUR IS ER VEEL TE BELEVEN OP HET GEBIED VAN FOTO, VIDEO, MUZIEK EN TECHNIEK.

Een greep uit het programma:

          DEMONSTRATIES MET EEN 3D PRINTER

        3D MACRO VIDEO ( op een 84 inch 4K 3D TV )

          3D TEKENEN

          PANORAMA FOTOGRAFIE

          ANALOGE 8MM FILMS DIGITALISEREN

         ALLE “INS EN OUTS” VAN DIVERSE TYPEN TABLETS

          FOTOBEWERKING MET VERSCHILLENDE PROGRAMMA’S

          VIDEOBEWERKING MET VERSCHILLENDE PROGRAMMA’S

          TERUG IN DE TIJD MET DE MSX HOBBY COMPUTER

        GENEALOGISCHE (STAMBOOM) INFORMATIE

          “FIETSEN” IN DE ALPEN

En nog veel meer.

Tijdens de mediadag worden er, over uiteenlopende thema’s, lezingen gegeven,

-      RASPBERRY Pi (een computer op creditcard formaat)

          MUZIEK STUDIO VOOR BEGINNERS

          TABLETS (Samenwerking iPhone, iPad en Mac)

          PICASA3 ( Fotobewerking)

         ADOBE PHOTOSHOP

        PRIMUS ( Muziek notatie programma)

        MIDI ( muziek standaard)

DE MEDIADAG IS GRATIS TOEGANKELIJK VOOR HCC LEDEN EN NIET LEDEN

( ALLE PRESENTATIES, LEZINGEN EN ANDERE ACTIVITEITEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD)

Cultura Molenstraat 45 Ede

parkeren

Lees meer...

Share

HCC!digimediaDe website van HCC!platform Foto, Video en Creatief (FVC) is inmiddels aangepast en de inhoud is gemigreerd naar de nieuwe HCC!digimedia ig website. Ook de content van de HCC!muziek ig en de HCC!web ig websites zijn hieraan toegevoegd. Alle data van deze drie HCC interessegroepen is dan samengevoegd, alle kenmerken zijn aangelegd en gemigreerd en het logo is in gebruik genomen, etc.

Dit alles om vorm te geven aan de tijdens de recente Algemene Leden Vergadering (ALV) van HCC!digimedia ig (interessegroep) genomen besluit tot de naamswijziging van HCC!platform Foto, Video en Creatief (FVC) in HCC!pc ig, dat tijdens de LR vergadering van HCC op 6 oktober 2012 gewijzigd is in de definitieve naam: HCC!digimedia en de samenwerking met / overgang van de HCC!muziek ig en de HCC!web ig IO met ook een nieuwe URL: www.hccdigimedia.nl.

Binnen de nieuwe HCC!digimedia ig zullen een aantal expertisegroepen functioneren:

Werk in_uitvoeringAl lang bestonden er binnen HCC ideeën om een interessegroep op te richten die zich zou richten op het bouwen van websites. Na een ruime inventarisatieronde is gebleken dat de vraag naar zo’n IG ruim voldoende is. Diverse mensen hadden zich opgegeven om mee te denken over het oprichten van de IG. Op 15 februari jongstleden zijn ze bij elkaar gekomen om het idee concreet vorm te geven. Besloten is om onder de naam HCC!web te gaan opereren met de doelstelling: ‘het delen van kennis omtrent aanwezigheid op het web in de meest brede zin van het woord’. Daarmee wordt het aantal mogelijke onderwerpen direct wat ruimer: websites bouwen, social media, blogs, de cloud zijn de meest in het oog springende voorbeelden. We willen tijdens de Ledenraadsvergadering van 17 november 2012 de definitieve oprichting bewerkstelligen.

Arda Gerkens (Directeur HCC) zei hierover: 'Ik ben blij u te kunnen aankondigen dat er een nieuwe Interessegroep in oprichting is, te weten HCC!web. In het kader van vernieuwing is dit een natuurlijke stap. Het web is voor heel veel mensen een dagelijks onderdeel in het leven en kan daarom eigenlijk niet ontbreken bij HCC'.

Binnenkort zullen we starten met een grote inventarisatie van alle binnen de vereniging beschikbare kennis op het gebied van het web, zodat we met een zo breed mogelijk palet aan onderwerpen van start kunnen gaan!

Share
UitverkochtHelaas is het boek: 'De Basisbeginselen van de Fotografie' van hobby-fotografe Marleen de Man tijdelijk uitverkocht.
Share

Geslaagde MegaCompUfair 2013

Digimedia is weer present geweest op de MegaCompUfair in het H.F. Witte centrum in de Bilt. Dit was weer een geslaagde en gezellige dag. Het is een mooie locatie, goed georganiseerd met een gymzaal met veel tafels en stoelen waar deelnemers aanzaten om vragen te beantwoorden en waar verkoopstands stonden. Bovendien waren er een groot aantal mooie zalen voor het houden van lezingen. De muziekgroep had een aparte zaal, zodat er muziek gemaakt kon worden zonder anderen te storen. Het was wel jammer dat de deur dan dicht moest om de mensen in de kantine niet te storen. Verder was het goed georganiseerd door Compusers, die alles opbouwden en afbraken met een aanspreekpunt in de vorm van een grote infobalie voor bezoekers en deelnemers. Er kon ook ruim vrij geparkeerd worden.

De bijdrage van Digimedia bestond uit diverse lezingen en demonstraties op muziekgebied. zo ook deelnemers die in de zaal zaten om vragen te beantwoorden van de vele bezoekers.  Helaas was onze hoffotograaf op de 50+ beurs actief.

Geschreven door Frans Bergen

Share

Het boek van het Ei van Co is alléén nog als PDF verkrijgbaar. De prijs hebben we uiteraard naar beneden bijgesteld.

Het schuifsysteem is nog volop verkrijgbaar.

Kijk hier voor meer informatie.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject. (Winston Churchill)