HCC!digimedia nieuws

dm

HCC!Digimedia presenteert:

Een grootse MEDIADAG op zaterdag 1 november van 11:00 uur tot 16:00 uur.

Toegang is gratis, voor zowel hcc-leden als NIET hcc-leden.

CulturaCultura2etage Zet deze dag alvast in uw agenda en houdt de Digimedia website in de gaten voor een definitief programma.


TIJDENS DEZE DAG, DIE OM 11:00 UUR BEGINT EN EINDIGT OM 16:00 UUR IS ER VEEL TE BELEVEN OP HET GEBIED VAN FOTO, VIDEO, MUZIEK EN TECHNIEK.

Een greep uit het programma:

          DEMONSTRATIES MET EEN 3D PRINTER

        3D MACRO VIDEO ( op een 84 inch 4K 3D TV )

          3D TEKENEN

          PANORAMA FOTOGRAFIE

          ANALOGE 8MM FILMS DIGITALISEREN

         ALLE “INS EN OUTS” VAN DIVERSE TYPEN TABLETS

          FOTOBEWERKING MET VERSCHILLENDE PROGRAMMA’S

          VIDEOBEWERKING MET VERSCHILLENDE PROGRAMMA’S

          TERUG IN DE TIJD MET DE MSX HOBBY COMPUTER

        GENEALOGISCHE (STAMBOOM) INFORMATIE

          “FIETSEN” IN DE ALPEN

En nog veel meer.

Tijdens de mediadag worden er, over uiteenlopende thema’s, lezingen gegeven,

-      RASPBERRY Pi (een computer op creditcard formaat)

          MUZIEK STUDIO VOOR BEGINNERS

          TABLETS (Samenwerking iPhone, iPad en Mac)

          PICASA3 ( Fotobewerking)

         ADOBE PHOTOSHOP

        PRIMUS ( Muziek notatie programma)

        MIDI ( muziek standaard)

DE MEDIADAG IS GRATIS TOEGANKELIJK VOOR HCC LEDEN EN NIET LEDEN

( ALLE PRESENTATIES, LEZINGEN EN ANDERE ACTIVITEITEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD)
Van de lezingen in Lezingzaal 1 wordt ook een 'webinar' live gestreamd via internet. Een speciale service voor de thuisblijvers, maar die kunnen geen vragen stellen.

Je kunt als volgt een webinar bijwonen klik op de bijwonen en meld je aan (naam en e-mailadres). Je krijgt dan een mail (Engelstalig) met verdere instructies om in te loggen. Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen aan de webinar, wacht dus niet te lang.

Je kunt vanaf 10 minuten vóór de lezing inloggen op de webinar. Houd wat extra marge, want het is nodig vooraf een programma van Citrix te installeren. Verder gaat alles via de browser. Het is ook mogelijk te 'kijken' op je tablet (Android en iPad) of smartphone (de GoToMeeting apps vooraf installeren). Verdere info: http://www.gotomeeting.com/online/collaboration/webinar/join-webinar www.GoToWebinar.com.

Van (bijna) alle lezingen worden ook video-opnames gemaakt. Die komen binnenkort op onze website, zodat je alles nog eens rustig kunt bekijken

Cultura Molenstraat 45 Ede

parkeren

Lees meer...

Share

De nieuwe wildernisHCC!digimedia stelt voor ....4K/3D voorstelling tijdens de Mediadag op zaterdag 1 november te Ede.

Wie verder wil….en van experimenteren houdt.

Gerrit van EenbergenGerrit van Eenbergen (Gerrit, natuurlijk uit NCRV's ManBijtHond) neemt u vandaag mee in de 3D (macro)wereld van de natuur. U ziet sensationele opnames in prachtige details, kleuren en vormen van dieren, insecten en bloemen en dat in Ultra HD 3D (4K). 4K maakt deze beelden veel fraaier.

U bekijkt de natuur letterlijk door een andere bril. Er zijn 3D brillen aanwezig voor de toeschouwers.

In een demo om 12:30 uur wordt zijn film van ± 45 minuten vertoond op een groot LG 84 inch passief 3D Ultra HD TV scherm. Het 3D systeem is hetzelfde als in bioscopen.

Voor en na deze demo vertelt Gerrit, samen met z'n vaste maat Jan van der Heijden (natuurfilmer en beeldbewerker), u alles over 3D TV's, 3D camera's en PC programma's. Het accent ligt vooral op uitleg wat u er zelf mee kunt doen. Hierbij worden hun ervaringen met u gedeeld hoe de film tot stand is gekomen. Ook heeft dit duo jaren ervaring met natuurfilmen in full HD met allerlei zelf ontwikkelde apparatuur en afspelen van de films op 4K apparatuur.

Download méér details HIER.

Voorstelling: Zaal 3, 12:30 uur – 15:10 uur
Sony-3D-4K-camcorder HD-UHD-overzicht

Share

LET OP: Van de lezingen in Lezingzaal 1 tijdens de Mediadag op 1 november in Ede wordt ook een 'webinar' live gestreamd via internet! Een speciale service voor de thuisblijvers, maar die kunnen geen vragen stellen.

Je kunt als volgt een webinar 'bijwonen': klik op de titel van de gewenste lezing en meld je aan (naam en e-mailadres). Je krijgt dan een mail (Engelstalig) met verdere instructies om in te loggen. Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen aan de webinar, wacht dus niet te lang.

Je kunt vanaf 10 minuten vóór de lezing inloggen op de webinar. Houd wat extra marge, want het is nodig vooraf een programma van Citrix te installeren. Verder gaat alles via de browser. Het is ook mogelijk te 'kijken' op je tablet (Android en iPad) of smartphone (de GoToMeeting apps vooraf installeren). Verdere info: www.GoToWebinar.com.

Van (bijna) alle lezingen worden ook video-opnames gemaakt. Die komen binnenkort op onze website, zodat je alles nog eens rustig kunt bekijken. Onderstaand overzicht is HIER te downloaden.
Mediadag-2014-lezingenoverzicht


Share

HCC!digimediaDe website van HCC!platform Foto, Video en Creatief (FVC) is inmiddels aangepast en de inhoud is gemigreerd naar de nieuwe HCC!digimedia ig website. Ook de content van de HCC!muziek ig en de HCC!web ig websites zijn hieraan toegevoegd. Alle data van deze drie HCC interessegroepen is dan samengevoegd, alle kenmerken zijn aangelegd en gemigreerd en het logo is in gebruik genomen, etc.

Dit alles om vorm te geven aan de tijdens de recente Algemene Leden Vergadering (ALV) van HCC!digimedia ig (interessegroep) genomen besluit tot de naamswijziging van HCC!platform Foto, Video en Creatief (FVC) in HCC!pc ig, dat tijdens de LR vergadering van HCC op 6 oktober 2012 gewijzigd is in de definitieve naam: HCC!digimedia en de samenwerking met / overgang van de HCC!muziek ig en de HCC!web ig IO met ook een nieuwe URL: www.hccdigimedia.nl.

Binnen de nieuwe HCC!digimedia ig zullen een aantal expertisegroepen functioneren:

windows 10HCC!digimedia stelt voor ….Windows 10..TP tijdens de Mediadag op zaterdag 1 november te Ede.

Wie verder wil….en van experimenteren houdt.

De HCC!digimedia Interessegroep laat je alle hoeken zien van Windows 10, dus ook de waarschuwingen voor gebruik, en wat je eventueel kunt tegenkomen:

  • Windows 10 Technical Preview, wat houdt het in?
  • Waar kun je Windows 10 TP downloaden?
  • Welke voorbereidingen moet je treffen?
  • Waar moet je rekening mee houden?
  • Wat is de beste installatie methode?
  • Windows-10-preview-1Hoe zit het met nieuwere PC's, Laptops of Tablets?
  • Werkt je oude software/hardware met Windows 10?
  • Wat is er veranderd in Windows 10?

De Windows Technical preview is een Microsoft programma voor vooruitstrevende computergebruikers die willen experimenteren en de risico's van BETA software goed inschatten en het niet erg vinden dat Microsoft op de hoogte blijft van het gebruik en eventuele bugs die deze BETA software altijd bevatten.

Ook is een wat diepere kennis van computer hardware/Software vereist om de installatie en het werken met BETA software succesvol te kunnen beleven. Download méér details HIER.

Voorstelling: Zaal 1, 11:10 uur

Share
UitverkochtHelaas is het boek: 'De Basisbeginselen van de Fotografie' van hobby-fotografe Marleen de Man tijdelijk uitverkocht.
Share

Geslaagde MegaCompUfair 2013

Digimedia is weer present geweest op de MegaCompUfair in het H.F. Witte centrum in de Bilt. Dit was weer een geslaagde en gezellige dag. Het is een mooie locatie, goed georganiseerd met een gymzaal met veel tafels en stoelen waar deelnemers aanzaten om vragen te beantwoorden en waar verkoopstands stonden. Bovendien waren er een groot aantal mooie zalen voor het houden van lezingen. De muziekgroep had een aparte zaal, zodat er muziek gemaakt kon worden zonder anderen te storen. Het was wel jammer dat de deur dan dicht moest om de mensen in de kantine niet te storen. Verder was het goed georganiseerd door Compusers, die alles opbouwden en afbraken met een aanspreekpunt in de vorm van een grote infobalie voor bezoekers en deelnemers. Er kon ook ruim vrij geparkeerd worden.

De bijdrage van Digimedia bestond uit diverse lezingen en demonstraties op muziekgebied. zo ook deelnemers die in de zaal zaten om vragen te beantwoorden van de vele bezoekers.  Helaas was onze hoffotograaf op de 50+ beurs actief.

Geschreven door Frans Bergen

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

For a man to achieve all that is demanded of him he must regard himself as greater than he is. (Goethe)