Digitaal kofferOok onderweg maak je gebruik van je laptop, tablet of smartphone. Om je e-mail te checken, af en toe een WhatsApp-bericht te versturen of een leuke foto op Facebook te plaatsen. Maar hoe zorg je dat je veilig het internet op gaat? Hoe houd je de kosten binnen de perken? En wat voor leuke en handige apps zijn er?

De presentatie 'Je digitale leven onderweg' vindt op dinsdag 2 juni plaats van 20.00-22.00 uur bij HCC!Noord-Limburg in: Gemeenschapshuis De Witte Kerk, Agnes Huijnstraat 3, 5914 PE Venlo.

Heb je deze presentatie gevolgd, dan ben je goed voorbereid om met smartphone, tablet of laptop verbonden met het internet onderweg te gaan. Kun je niet op deze datum? Bekijk dan hier dan het overzicht van alle presentaties.

De hand-out van deze presentatie is hier te downloaden.

Share

Windows-10-logoMicrosoft heeft officieel bekend gemaakt dat Windows Media Center (MCE) geen plaats meer heeft in het portfolio van meegeleverde software op Windows-besturingssystemen. Vanaf Windows 10 wordt het mediaprogramma niet meer ondersteund en meegeleverd en wie een upgrade doet kan het vervolgens niet meer gebruiken.

Microsoft heeft het stopzetten van Windows Media Center bevestigd in een gesprek met ZDNet. Wie vanaf Windows 7 of Windows 8.x een upgrade uitvoert naar het nieuwe besturingssysteem krijgt een waarschuwing op het scherm: Windows Media Center wordt bij het installeren van Windows 10 verwijderd omdat het niet compatibel is.

Dat de stekker uit Windows Media Center wordt getrokken is al enige tijd geen verrassing meer. De ontwikkeling ervan werd al in 2009 gestopt, maar toch werd er een nieuwe versie meegeleverd op Windows 8 en 8.1. Bij die release gaf Microsoft al hints dat toekomstige besturingssystemen mogelijk niet over Windows Media Center zouden beschikken. Het programma zag in 2002 het levenslicht en werd in de markt gezet als een manier om audio- en videomateriaal af te spelen. Reden voor het stopzetten van de ontwikkeling was de geringe interesse van Windows-gebruikers.

Share

Windows 10 Product Family-741x416Windows 10, de opvolger van Windows 8.1, zal deze zomer beschikbaar komen. Microsoft heeft dat bekendgemaakt tijdens een conferentie in China. De upgrade is het eerste jaar gratis voor iedereen die nu met Windows 7, 8 of 8.1 werkt (dus niet voor Windows XP of Windows Vista gebruikers !)

'Project Spartan'

In Windows 10 zal een nieuwe, sterk vereenvoudigde browser z'n intrede doen; hierdoor zal Internet Explorer in Windows 10 niet meer de belangrijkste browser zijn. De nieuwe browser, die nu nog 'Project Spartan' heet, zal straks door de meeste mensen worden gebruikt. De softwaremaker laat Explorer nog niet helemaal los, het programma blijft beschikbaar voor de zakelijke markt.

Startmenu keert terug

Een van de meest opvallende veranderingen is dat in versie 10 het startmenu terugkeert. Dat menu was in de zogenoemde Metro-versie van Windows 8 verdwenen; Microsoft kreeg veel kritiek op die keuze. Windows 10 werkt straks met telefoons, tablets, pc's, servers en mogelijk ook televisies. Er is geen onderscheid meer tussen mobiel en pc. Al deze apparaten kunnen straks vanuit dezelfde Windows Store apps downloaden.

Share

HCC-ledenkaartAfgelopen maand zijn de ledenpassen van een groot deel van de HCC-leden verlopen. De nieuwe ledenpassen worden bij de PC-Active verstuurd en liggen dus op 6 februari bij de leden op de mat. Hier is voor gekozen om te besparen op de verzending. Let dus op: verwacht je een nieuwe ledenpas? Houd de PC-Active in de gaten. De nieuwe ledenpas is weer 3 jaar geldig.

Met de ledenpas wordt ook een brief meegestuurd met de nieuwe bijbehorende HCC-code erop. Deze code is voor meerdere zaken noodzakelijk. Ten eerste gebruik je het HCC-lidnummer en HCC-code om (eenmalig) een account aan te maken voor de HCC-website. Door dit te doen kun je daarna je gegevens zelf wijzigen via www.mijnhcc.nl, reageren op artikelen die op de website staan en inloggen op HCC!forums.

Heb je al een keer een account aangemaakt op www.hcc.nl? Dan gebruik je om in te loggen gewoon de accountgegevens waar je je toen mee geregistreerd hebt, niet het HCC-lidnummer en HCC-code.

[LET OP: b.g. is alléén van toepassing op www.hcc.nl en www.hccforums.nl en dus niet op alle overige HCC websites!]

 
Share
afbeelding3De werkgroep Digitale Fotografie (Digi-Foto) komt normaliter bijeen op de 2e donderdag van de maand.
Maar omdat het de 2e donderdag in mei Hemelvaartdag is, wordt de clubavond verschoven naar donderdagavond 21 mei.

De leden van de werkgroep hebben een op[dracht gekregen, die we tijdens deze avond gaan behandelen.
Het is de bedoeling dat iedereen een 2-tal foto's meebrengt die gemaakt zijn tijdens Koningsdag en / of Bevrijdingsdag.
Het onderwerp van de foto's moet iets "portretachtigs" zijn.

Deelnemers die niet naar ( een van ) deze evenementen gaan mogen iets anders fotograferen, als het "Portret " er maar in uit komt.
Ook is het de bedoeling om de foto's te bewerken, waarbij je helemaal "vrij" wordt gelaten.
Simpel "optimaliseren" of er een compleet kunstwerk van maken, het is helemaal aan jou.

De werkgroep komt bijeen in wijkcentrum Het Majoraat ( Vlissingen) en start om 20:00 uur ( zaal open vanaf 19:30 uur)
De werkgroepavonden zijn laagdrempelig, waarbij gezelligheid voorop staat.
Veelal worden de onderwerpen die behandeld worden in samenspraak met de deelnemers van de werkgroep vastgesteld.

De bijeenkomsten zijn zowel toegankelijk voor HCC leden als NIET leden en zijn bedoelt voor hen die iets met fotografie ( willen gaan ) doen.
Share
HCC

Vanaf nu is de HCC-app beschikbaar voor iOS en Android. Met de HCC-app ben je altijd op de hoogte van het actuele nieuws, evenementen, PC-Active en meer!

De app is op dit moment nog in ontwikkelfase. Je kunt deze dus gebruiken, maar bedenk wel dat er nog wijzigingen doorgevoerd kunnen worden en dat niet alles precies zo werkt als het zou moeten.

Voor iPhone: Ga naar de appstore en zoek op 'HCC'. Je vindt het logo van HCC en de app meestal als eerste zoekresultaat. Je kunt ook op je iPhone naar deze pagina gaan om de app gelijk te downloaden.

Voor Android: Ga naar de Google Playstore en zoek op 'HCC'. Je vindt de app door een stukje naar beneden te scrollen, bij het logo van HCC. Je kunt ook op je smartphone naar deze pagina gaan om de app gelijk te downloaden. 

Lees meer...

Share

Windows 10De nieuwe versie van Windows is officieel uit de doeken gedaan door Microsoft. Het besturingssysteem verschijnt onder de naam Windows 10. Waar velen dachten dat het Windows 9 ging heten*, blijkt dit nu toch niet waar te zijn.

Windows 10 gaat een hoop dingen uit Windows 8 verbeteren. Een van die verbeteringen is het terugbrengen van het startmenu. Zoals die werkte in Windows 7. Het startmenu in Windows 10 wordt wel aangevuld met de bekende tiles uit Windows 8. Degenen die Windows 10 op een apparaat met touch-screen gebruiken, krijgen wel het menu te zien zoals die nu is.

Ook nieuw is dat de zoek-balk in het startmenu niet alleen meer op je eigen computer zoekt. Het internet kan hiermee direct geraadpleegd worden. De laatste nieuwe, bekende optie is Task View. Deze functie laat zien welke applicaties er open staan. Met Task View is het makkelijker om meerdere applicaties naast elkaar open te hebben staan en om te wisselen tussen de applicaties.

Voor de techneuten onder ons is er al een proefversie van Windows 10 beschikbaar. Heb je geen verstand van dingen als dll, pxe boot en bios, dan raadt Microsoft af de huidige versie te downloaden. Wie er wel mee aan de slag wilt, kan via de website van Microsoft beginnen. In de loop van 2015 komt er een eenvoudigere proefversie voor alle consumenten. Windows 10 verschijnt in 2015 op de markt. Een exacte datum is niet bekend. 

Note*: Waarom Windows 10? En geen Windows 9? Omdat oude programma's zo zijn ontwikkeld dat ze Windows 95 en 98 aanroepen op alleen het cijfer 9. En dat zou dus een probleem zijn als het nieuwe besturingssysteem ook 9 had geheten.

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

Het is de verantwoordelijkheid van de leidinggevenden en het management om mensen de mogelijkheden en verantwoordelijkheden te geven die hen in staat stellen in hun werkomgeving als mensen te groeien. (Sir John Harvey-Jones, geb. 1924)