Uniek aanbod voor HCC leden

Digitale fotografie is steeds meer in opmars. Tegenwoordig is er in elk huishouden wel een camera te vinden, variërend van een eenvoudige compact camera tot een geavanceerde digitale spiegelereflex camera. Door de toename van het aantal digitale camera's en de enorme stroom informatie die over fotografie te vinden is, neemt ook de behoefte aan een goede en begrijpelijke handleiding toe. Hoog tijd dus voor een goed te lezen en handige 'gebruiksaanwijzing' die je helpt om van de automatische stand van de camera af te komen, dacht hobby-fotografe Marleen de Man (www.marleendeman.nl). Zij heeft een ca. 82 pagina tellende reader samengesteld met 11 hoofdstukken: 'De Basisbeginselen van de Fotografie'.

De reader heeft 3 functies. Het is een handig leer, werk én naslagboek. Marleen gebruikt de reader voor haar fotografiecursussen, waarbij de lege bladzijden gebruikt kunnen worden voor aantekeningen, opdrachten of experimenten. In de reader komen de belangrijkste aspecten voor de beginnende fotograaf aan de orde: camera-instellingen, objectieven, diafragma, sluitertijd, iso, compositie, witbalans en nog veel meer. Deze onderwerpen worden verduidelijkt met illustraties en voorbeeldfoto’s. Ook een aantal veel gefotografeerde onderwerpen worden uitgediept. Kortom, het bevat alle basisbeginselen die nodig zijn om van een 'simpel kiekje' een bijzondere foto te maken.

De HCC!digimedia interessegroep (bij uitstek dé interessegroep voor alles wat met fotografie te maken heeft) is dan ook blij dat wij deze unieke reader voor nagenoeg de kostprijs kunnen aanbieden. Voor HCC-leden kost het € 18,95 (incl. btw), excl. € 4,75 verzendkosten. Niet HCC-leden betalen € 26,45. Lid worden loont dus de moeite, naast alle andere voordelen van het HCC lidmaatschap. Bestellen kan hier

Wij hebben ook een aantal exemplaren op voorraad bij beurzen, waar HCC!digimedia aanwezig is. 

Share

Microsoft Nokia-X2Na de definitieve overname van Nokia's telefoontak in april, kondigde Microsoft nu een Android gebaserde smartphone aan genaamd: Nokia X2. Een device dat veel lijkt op de op Android-gebaseerde Nokia X, maar met een iets groter 4.3-inch display, 1GB RAM, en een snellere 1.2GHz dual-core processor.De specs zijn niet heel verschillende ten opzichte van de orginele Nokia X. Hij bevat een 5 MP camera, dual-sim, en verder heeft de X2 nu een home knop, iets dat op de Nokia X nog ontbrak.

De zéér lage prijs is een doorbraak voor Microsoft in het low-end marktsegment van Android smartphones; voor slechts 99 euro zal dit toestel in juli wereldwijd beschikbaar komen, en dat zal zijn in groen, oranje of zwart. Geel, wit en donker grijs staan nog voor later op de planning. Of de Nokia X2 ook in Nederland beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Share

Foto Video en Muziek in huisDe presentatie: 'Handout FotoVideo en muziek door het hele huis', het 2e kwartaal thema 2014 van HCC en gemaakt o.a. door Martin Bekelaar van HCC!Digimedia is hier te downloaden.

Overal in huis toegang tot je foto's, video's en muziek? En alles eenvoudig benaderen via al je mobiele apparaten, zoals je televisie, laptop, tablet en smartphone?

In deze presentatie zijn de volgende hardware zaken besproken: mediaplayers, smart-tv, Chromecast, Xbox, Playstation en Steamcast. Daarnaast wordt uitgelegd hoe de bediening via je tablet of smartphone werkt. Wat ie er allemaal mogelijk met de SmartTV in het algemeen, want daar gaan de meeste foto's, muziek en video's naar toe gestuurd worden. En hoe kunnen we onze SmartTV optimaal gebruiken.

 

Share
Er komt weer een prachtige nieuwe versie van Ubuntu uit: Ubuntu 14.04 LTS. Het is na 2 jaar weer een nieuwe LTS uitgave, een extra lang (5 jaar) ondersteunde uitgave. Deze bijzondere uitgave viert Ubuntu Nederland met een releaseparty in Apeldoorn en natuurlijk zijn van de HCC!opensource IG ook van de partij. Deze party is op 10 Mei van 13:00 tot 17:00.

Deze keer extra interessant voor mensen die nog Windows XP draaien, die niet meer gesupport wordt vanaf 8 April. Dit houdt in dat er geen veiligheidsupdates meer uitkomen hiervoor. Om toch veilig met je PC te kunnen werken kan je Windows XP vervangen door Ubuntu. Hiermee helpen we je graag tijdens deze releaseparty doormiddel van hulp bij installatie en uitleg.

Het wordt een enorm leuke, boeiende en gezellige dag voor alle Ubuntu liefhebbers. Zoals het in een open source gemeenschap hoort, kan dat alleen als velen een steentje bijdragen. Kijk dus eens bij de onderdelen promotie,vrijwilligers en deelnemers  of jij misschien ook iets kan betekenen voor deze heugelijke dag. Meedoen is meestal nog leuker dan bezoeken.

Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

Deze dag wordt gehouden in:

het buurthuis het bolwerk
Ravelijn 55
7325 NT Apeldoorn
 
Share

Google-NestGoogle introduceert het open ontwikkelplatform NEST voor de slimme thermostaat. In combinatie met Google Now vormt dit de basis voor de Domotica (huis automatisering) van de toekomst door de verschillende apparaten in en om het huis te bedienen. Google werkt nu reeds nauw samen samen met Whirlpool, Logitech en Mercedes.

Voor méér informatie zie https://nest.com/
Share

De bijeenkomsten in Vlissingen gaan verhuizen!


Na precies 31 ½ jaar gaan de bijeenkomsten in Vlissingen verhuizen naar een andere locatie.

Wijkcentrum Open Hof, waar de (toen nog) afdeling “Vlissingen” haar oprichtingsvergadering heeft gehad, gaat met ingang van 1 juli 2014 sluiten.

Hiervoor zijn verschillende redenen, de exploitant ( Gemeente Vlissingen) is bezig met het wijzigen van haar beleid m.b.t. wijk- en buurtcentra en het feit dat de beheerder van Open Hof (Harry Faasse) met ingang van 16 mei jongstleden met pensioen is gegaan. ( Namens HCC heeft Harry tijdens een informele “afscheidsborrel” een (vloeibaar) bedankje gehad voor de vele jaren dat hij ons van een natje en een droogje heeft voorzien)

Het Majoraat:
In samenspraak met de gemeente is het bestuur van onze regio op zoek gegaan naar alternatieven. Ze denkt deze gevonden te hebben in activiteitencentrum Het majoraat” Dit centrum, dat hemelsbreed zo’n 200 meter van het Open Hof vandaan ligt, kun je vinden in Campus de Ruyter, van Hogendorpweg 58a in Vlissingen.

Het is de bedoeling dat zowel de werkgroepen Genealogie en DigiFoto en de reguliere clubavond vanaf september in het majoraat bijeenkomen. De werkgroepen blijven, zoals vanouds, op de 1ste en de 2e donderdagavond.

De reguliere avond verhuisd van de 3e maandagavond naar de 4e donderdagavond van de maand!
Share

Met de aankondiging van Joomla! 3.4 die nu nog in ontwikkeling is, heeft het Joomla!team de eerder ingeslagen weg met STS- en LTS-versies losgelaten. (STS=Short Term Support / Korte Termijn Ondersteuning en LTS=Long term Support / Lange Termijn Ondersteuning).

Tot voorkort werd nog gewerkt met STS voor alle versies die als ontwikkelversies werden gezien tussen de x.5-versies. De x.5-versies zouden de LTS-versies zijn, maar met de ontwikkelingen in de 3.x-versie wordt daar nu van afgeweken. Het werken naar een LTS blokkeert het verder ontwikkelen van de software enigszins. Joomla! 3 wordt nu gezien als de nieuwe toekomst van Joomla! De nieuwe reeks wordt dus: Joomla! 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, en zo verder.

Wanneer komen de nieuwe versies beschikbaar?

  • 22 april 2014 – Joomla! 3.3
  • 15 juli 2014 – Joomla! 3.4
  • Oktober 2014 – Joomla! 3.5
  • Januari 2015 – Joomla! 3.6

Lees meer...

Share

Login


Uw gebruikersnaam of wachtwoord verloren?
Registreer

HCC op Twitter

Oneliners

MICROSOFT - Most Intelligent Customers Realize Our Software Only Fools Teenagers